Suomen dominoinnin aloittanut Juha Kivilehto teki edellisen MM-maalinsa kuusi vuotta sitten – ottelun toinen sankari oli vielä alkuviikosta penkitettynä

Suomi nappasi salibandyn maailmanmestaruuden päätöserän kolmen minuutin tykityksen ansiosta. Maaliryöpytyksen aloittanut Juha Kivilehto teki ennen sunnuntaita maalin MM-tasolla viimeksi kuusi vuotta sitten. Tehot 2+1 finaalissa iskenyt Peter Kotilainen oli välillä jopa penkin puolella.

Pääkuvan videolla Tulosruudun tunnelmia Suomen MM-kultaan päättyneestä finaalista.

Salibandyn MM-finaalin sankareiksi nousseiden Kivilehdon ja Kotilaisen turnauksesta muodostui tuhkimotarina. Kivilehto on tehnyt maalin MM-tasolla viimeksi kuusi vuotta sitten, mutta onnistui Ruotsia vastaan kahdesti. Kivilehto vastasi Suomen 1-0-maalista ja aloitti sinivalkoisten kirin 3-2-osumalla päätöserässä.

Tehot 2+2 oikeuttavat turnauksen pistepörssissä sijalle 97.

Kotilainen puolestaan otti ratkaisijan viitan heti, kun turnauksen pudotuspelit alkoivat. Happeeta edustava peluri valittiin edellisessä MM-turnauksessa vuonna 2016 Suomen joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi, mutta nyt turnauksen alku oli tahmeampi. Kotilainen huilasi Norjaa vastaan pelatun pelin, mutta palasi puolivälierässä Saksaa vastaan kentälle ja iski kaksi maalia.

Turnauksen viidestä maalista neljä syntyi pudotuspelivaiheessa: kaksi finaalissa ja kaksi puolivälierissä. Tuuletuksista päätellen onnistuminen maistui.

Suomen joukkueen turnauksen tehokkain pelaaja oli kahdeksan maalia ja kolme syöttöä kerännyt Sami Johansson. Classicin mies teki puolet maaleistaan pudotuspelivaheessa. MM-kisojen pistepörssin voitti ylivoimaisesti Slovakian Michal Dudovic, joka iski huimat tehot 9+12=21. 

Viimeksi puolivälierässä Saksaa vastaan pelannut Lassi Toriseva torjui 90,90 prosentin varmuudella ja oli turnauksen paras maalivahti. Mestaruuden upeilla venytyksillään tuonut Eero Kosonen oli MM-kisojen kuudenneksi paras veskari. Kosonen torjui yhteesä 65 kertaa.

Turnauksen tähtikuusikkoon mahtui suomalaisistaJoonas Pylsy (5+2=7).

Maailmanmestaruus on Suomen neljäs. Aiemmat MM-kullat ovat vuosilta 2008, 2010 ja 2016. Jokainen finaalivoitto on tullut Ruotsia vastaan.

Sveitsi otti MM-pronssin lukemin 4-2.

Juttua muokattu klo 20.09: Lisätty twiittejä.

Lue myös:

    Uusimmat