Tshekille MM-kultaa kotiyleisön edessä! NHL-tähtivahvistus ratkaisi jännitysnäytelmän

David Pastrnak takoo 1–0! Tshekki ottaa askeleen kohti unelmaa 1:08
David Pastrnak takoo 1–0! Tshekki ottaa askeleen kohti unelmaa

Tshekki on jääkiekon miesten maailmanmestari 14 vuoden tauon jälkeen. David Pastrnak ratkaisi MM-finaalin Sveitsiä vastaan fanaattisen kotiyleisön iloksi. Ottelu päättyi kolmannen erän maaleilla lukemin 2–0.

Trilleriksi muodostunut finaali eteni maalittomana kahden ensimmäisen erän ajan.

Prahan areena repesi infernaaliseen huutoon ajassa 49:13. Kesken MM-turnauksen Tshekin joukkueeseen liittynyt Boston Bruinsin David Pastrnak takoi suoraan syötöstä isäntämaan 1–0-johtoon. Osuma oli neljättä otteluaan pelaavalle Pastrnakille turnauksen ensimmäinen.

Katso maali pääkuvan videolta!

Kiekollisen pelinsä kanssa läpi ottelun yskinyt Sveitsi nosti riskikertoimia takaiskun jälkeen ja otti pelin virtauksen hallintaansa. Se ei kuitenkaan kovasta painostuksesta huolimatta saanut tasoitettua ottelua lopun myllytyksessään.

Riemu repesi lopullisesti 19 sekuntia ennen loppua. David Kampf karkasi takomaan kiekon tyhjään maaliin 2–0-loppunumeroiden merkiksi.

Tshekki iskee ratkaisun – 2-0-maali tyhjään verkkoon 1:40
Tshekki iskee ratkaisun – 2-0-maali tyhjään verkkoon

Tshekin maalia vartioinut Lukas Dostal pelasi upean ottelun ja otti nollapelin 30 torjunnalla.

Maailmanmestaruus on Tshekille historian seitsemäs. Se juhli edellisen kerran 14 vuotta sitten. Tuosta mestarijoukkueesta tämän kevään nipussa on mukana 38-vuotias taituri Roman Cervenka

Tshekki jatkaa kivikovaa loppuottelusaldoaan. Tähän mennessä se on poistunut finaalista vain kertaalleen häviäjänä.

Tshekki on 2000-luvulla vasta kolmas maa, joka onnistuu voittamaan MM-kultaa kotikisoissaan.

Sveitsille hopea on MM-historian neljäs. Se ei ole voittanut kultaa vielä kertaakaan.