Mainos

Suomen baletilla lämmin vastaanotto Macaossa

Suomen kansallisbaletti on saanut lämpimän vastaanoton Macaossa.

Kansallisbaletti esitti Kulttuurikeskuksen kutsumana John Neumeierin baletin Lokki, joka sai ensi-iltansa Kansallisbaletissa vuonna 2006. Kansallisbaletin vierailulle osallistui tanssijoita, tekniikan ja hallinnon henkilökuntaa kaiken kaikkiaan 80 ihmistä.

Baletin päätehtävissä Macaon esityksissä tanssi kaksi miehitystä; Ninan roolissa nähtiin Mira Ollila ja Asta Lindholm, Arkadinan roolissa Anastasia Dunets ja Petia Ilieva, Kostjan roolissa Kare Länsivuori ja Jani Talo sekä Trigorinin roolissa Wilfried Jacobs ja Nicholas Ziegler.

Kulttuurikeskuksen 850-paikkainen katsomo oli ensi-illassa lähes loppuunmyyty, ja yleisössä olivat mm. Hongkongin baletin taiteellinen johtaja John Meehan, Hongkongin juhlaviikkojen toimitusjohtaja Tisa Ho sekä Hongkongin taideakatemian johtoa. Paikallisten kulttuurilaitosten edustajat olivat vaikuttuneita ryhmän teknisestä osaamisesta ja tulkinnasta.

Suomen Kansallisbaletin vierailu liittyi osaltaan Macaon kulttuurikeskuksen 10-vuotisjuhlallisuuksiin.

Minna Tervamäki palaa Anna Kareninaan

Suomen Kansallisbaletin palattua kotimaahan ohjelmistoon palaa 3. helmikuuta Alexei Ratmanskyn kokoillan baletti Anna Karenina, joka pohjautuu Leo Tolstoin samannimiseen romaaniklassikkoon.

Teos sai Suomen ensi-iltansa vuonna 2007. Anna Karenina hylkää aviomiehensä ja poikansa intohimoisen rakkauden tähden. Samalla hän kääntää selkänsä yhteiskuntaluokkansa käyttäytymissäännöille. Kun rakastajan tunteet hiipuvat, Annalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kuolema.

Tällä näytäntökaudella baletin nimirooliin palaa Minna Tervamäki; lisäksi Annan roolissa nähdään Asta Lindholm. Anna Kareninan rakastajaa kreivi Vronskia esittävät Nicholas Ziegler ja Jani Talo, aviomiestä Henrik Burman ja Jarkko Niininen. Baletin musiikin on säveltänyt Rodion Štšedrin ja esitysten kapellimestarina vierailee Paul Connelly.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.