Pikkuhelmareille karu alku MM-ottelussa – Ghana rokotti armotta isoista virheistä

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue sai karmivan alun MM-kisaottelussa Ghanaa vastaan. Pikkuhelmareiden pahat virheet johtivat kahteen takaiskuun.

Uruguayn pääkaupungissa Montevideossa pelatussa ottelussa Ghana siirtyi 1-0-johtoon 6. minuutilla tulleen Millot Pokuaan osuman myötä.

Tilanteessa Suomen kapteeni Tuuli Enkkilä epäonnistui pahasti purkupallosta, minkä jälkeen Pokuaa pääsi täräyttämään pallon lähietäisyydeltä Suomen maaliin.

Lisää tuli ottelun 13. minuutilla. Asialla oli Mukurama Abdulai, joka pääsi puskemaan pallon ohi Suomen maalivahdin Anna Koivusen. Tilanteessa Suomen puolustus jähmettyi puskutilanteen yhteydessä ja Abdulai pääsi puskemaan kaikessa rauhassa lukemiksi 2-0.

Puoliajalla Ghana johti ottelua samoin lukemin.

Suomi hävisi kisojen avausottelun Uusi-Seelannille, joka oli parempi 1-0.