"Sankarit, olemme ylpeitä teistä kaikista" – brittilehdistö hämmentävän vahvasti Englannin MM-ryhmän takana

Brittilehdet olivat valtavasta pettymyksestä huolimatta äärimmäisen ylpeitä omistaan, kun Englannin nuori maajoukkue taipui jalkapallon MM-kisojen välierässä Kroatialle.

Kieran Trippierin avausjakson johtomaalilla finaalipaikkaa yli tunnin näpeissään pitäneet englantilaiset kokivat musertavan iskun, kun Ivan Perisicin toisen jakson tasoitusmaalin jälkeen Mario Mandzukic ratkaisi ottelun Kroatialle 2-1-jatkoaikamaalilla.

Kriittisiä äänenpainoja tuli lähinnä yksittäisiltä tv-asiantuntijoilta, mutta normaalisti rankasti omiaan ruoskiva brittilehdistö oli torstaiaamuna jopa liikuttavan vahvasti omiensa tukena.

– Unelma on mennyt, mutta nyt meillä on 23 leijonaa. Ylpeyttä kyynelistä ja murheesta huolimatta.

The Sun -lehden 12-sivuisen liitteen kansi

 – He palaavat kotiin… mutta tämä on se, mistä muistamme heidät

Times Sportin -otsikko Kieran Trippierin maalituuletuksesta

– Sankarit. Olemme ylpeitä teistä kaikista.

Daily Mirrorin kansi

– Ylpeä.

ITV tiivisti MM-turnauksen yhteen sanaan

 – Maailmanmestaruus ei tullut kotiin – mutta jalkapallo tuli.

Nick Powell, Sky Sports

– Se oli kuin katsoisi kauniin maalauksen repimistä silmiesi edessä. Englannin unelma ensimmäisestä MM-finaalista yli puoleen vuosisataan oli ohi ja vihellyksen jälkeisinä epätoivon hetkinä hävinneet pelaajat vaeltelivat päämäärättömästi ympäri nurmea, melkein zombieina lohduttomuudessaan.

Daniel Taylor, The Guardian

(Gareth) Southgate auttoi Ashley Youngin, 33-vuotiaana Englannin vanhemman valtiomiehen, jaloilleen samalla, kun nuorukaiset Marcus Rashford ja monet muut vuodattivat kyyneleitä. Englannin pelaajat vastasivat heille seisaaltaan annettuihin aplodeihin, mutta kipua se ei peittänyt. Tai Southgaten päättäväisyys muistuttaa heille, mitä he ovat saavuttaneet näissä MM-kisoissa Venäjällä.

Phil McNulty, BBC

– Kuinka kertomus muuttuikaan. Englanti antoi eilen illalla kaikkensa kovaluista, tyylikästä Kroatiaa vastaan, aivan kuin olivat tehneet koko turnauksen, kun maa rakastui jälleen maajoukkueeseensa.

Henry Winter, Times Sport

– Englannin tähdet ansaitsevat suosionosoitukset – mutta he hukkasivat valtavan mahdollisuuden yltää MM-finaaliin. Kun sillä todella oli väliä, Englanti jäi vain vähän vajaaksi huippulaadukasta vastustajaa vastaan.

Robbie Savage, Mirror

– Englannin keskikenttä yritti parhaansa, mutta heidän parhaansa ei ollut tarpeeksi. Samaran puolivälierässä he kohtasivat veteraanin, joka vietti viime kauden Mestaruussarjassa (Sebastian Larsson) ja kiertolaisen, joka juuri putosi Hampurin kanssa Saksassa (Albin Ekdal). Nyt Jordan Henderson ja kumppanit kohtasivat Luka Modricin ja Ivan Rakiticin: yhteensä neljän LaLigan ja viiden Mestarien liigan voiton miehet.

Jonathan Northcroft, Sunday Times

Lue myös:

    Uusimmat