Kansojen liigasta tuli Saksalle pannukakku – Hollanti pudotti jalkapallosuuruuden B-liigaan, mutta EM-kisahaaveita ei ole vielä haudattu

Saksan Kansojen liigan lohkovaihe on sujunut heikosti, sillä joukkue sijoittuu A-lohkon viimeiseksi ja putoaa pykälää alemmas B-liigaan. Vuoden 2010 maailmanmestarien kohtalon sinetöi Hollanti, joka kaatoi perjantaina Ranskan 2-0 (1-0).

Markku Kanerva summaa Huhkajien tilannetta Kansojen liigassa 5:48

Katso pääkuvan videolta, miten Huuhkajien päävalmentaja summaa Suomen tilannetta Kansojen liigassa.

Saksa on saanut kolmesta Kansojen liigan ottelustaan vain yhden pisteen. Joukkue pelaa vielä maanantaina Hollantia vastaan, mutta vastustajaan on matkaa kuusi pistettä. Saksa ei siis voi enää välttää putoamistaan.

– Lopputulos on totta kai karvas, mutta meidän pitää hyväksyä se, Saksan päävalmentaja Joakim Löwsanoi Spiegelille perjantaina

B-liigaan putoaminen ei turmele Saksan EM-kisapaikkaa, sillä maa voi päästä kisoihin kesällä 2020 pelattavien perinteisten EM-karsintojen kautta.

Heikko menestys on kuitenkin iso henkinen kolaus jalkapallomaalle. B-liigassa Saksa pelaa itseään heikompia maita, kuten Tshekkiä ja Slovakiaa, vastaan, eikä kohtaa Hollannin ja Ranskan kaltaisia huippuvastuksia.

– Voimme syyttää siitä vain itseämme, maajoukkuepeluri Thomas Müller harmitteli.

Putoaminen ei ole maailmanloppu

Spiegelin mukaan päävalmentaja Löw on sanonut ennen maanantaista peliä, että heikko tulos täytyy vain hyväksyä ja pelata kovempaa vuonna 2020. Saksalaisen Focus-verkkolehden mukaan Löw on painottanut myös, ettei alempaan liigaan tippuminen olisi maailmanloppu.

– Katsomme vuotta 2020 kohti. Pääsemme silloin karsinnoista jatkoon ja haluamme lähettää vahvan joukkueen turnaukseen. Teemme tilaa nuorille pelaajille ja tuomme heidät maajoukkueeseen, Löw sanoi Spiegelille.

Saksa on pelannut Kansojen liigassa kolmesti. Tuloksena on 0-3-tappio Hollannille, 1-2-häviö Ranskalle ja 0-0 tasapeli niin ikään Ranskaa vastaan.

A-liigassa pelaavat myös Portugali, Belgia, Espanja, Englanti, Sveitsi, Italia, Puola, Islanti ja Kroatia.

Lue myös:

    Uusimmat