Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-jatkohaaveet ohuen kortin varassa – isoja virheitä Ghana-ottelussa

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue koki tappion myös MM-kisojen toisessa ottelussa, kun Ghana oli parempi lukemin 2-1. Tappio tietää sitä, että Suomen jatkopaikka vaatii jo sopivaa ristikkäispelaamista.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu Suomen ja Ghanan vielä meneillään olleesta pelistä.

Perjantain ottelussa Uruguayn pääkaupungissa Montevideossa Ghana siirtyi 1-0-johtoon ottelun 6. minuutilla. Asialla oli Millot Pokuaa, joka hyödynsi Suomen kapteenin Tuuli Enkkilän epäonnistuneen purkupallon.

Ghanan 2-0-osuma tuli 13. minuutilla. Asialla oli Mukurama Abdulai, joka iski 2-0-maalin Suomen maalivahdin Anna Koivusen nokan edestä. Maalitilanteessa Suomen puolustus uinahti pahemman kerran ja Abdulai pääsi puskemaan kaikessa rauhassa.

Suomen kavennus tuli ottelun 75. minuutilla. Tilanteessa Ghanan maalivahti Grace Boadu nyrkkeili kaukokudin suoraan maalinedustalle, josta Jenni Kantanen ujutti Suomen turnauksen ensimmäisen osuman.

Suomi koki lisää takaiskuja 86. minuutilla, kun Animah Grace täräytti pallon verkkoon suoraan vapaapotkusta. Ghanan 3-1-osumassa Suomen maalivahti Koivunen teki pahan virheen ja heppoinen yritys päätyi hänen kautta sisään.

Tappio oli Suomelle turnauksen toinen. Avausottelussa Uusi-Seelanti oli parempi lukemin 1-0.

Suomen jatkopaikka vaatii sitä, että Uruguay voittaa tulevana yönä pelattavassa ottelussa Uusi-Seelannin ja sitä, että Ghanan pitää voittaa Uusi-Seelanti. Tämän päälle Suomen pitää voittaa vielä kisaisäntä Uruguay tarvittavalla maalierolla, jotta se voi nousta lohkossa toiseksi.