Mainos

Suomelta mittava lisäraha Ebola-taisteluun

Suomi on päättänyt antaa lähes miljoona euroa lisää rahaa Ebola-viruksen taltuttamiseksi. 

Ulkoministeriö rahoittaa 920 000 eurolla Suomen Punaisen Ristin välityksellä kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun työtä Ebolan vastaisessa taistelussa. Lisäavustus katetaan Suomen kehitysyhteistyöhön kuuluvista humanitaarisen avun määrärahoista. 

Jo aiemmin Suomi on myöntänyt 780 000 euroa Maailman terveysjärjestö WHO:n ja SPR:n kautta. Kaikkiaan Suomi on nyt antanut humanitaarista apua Ebolan torjuntaan yhteensä 1,7 miljoonalla eurolla. 

– On tärkeää, että Suomi kantaa vastuunsa ja on vahvasti mukana kansainvälisessä rintamassa Ebolan taltuttamiseksi ja ihmishenkien pelastamiseksi." toteaa kehitysministerin sijaisena toimiva eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Ulkoministeriön mukaan Länsi-Afrikassa leviävä Ebola-verenvuotokuume on muuttumassa laajimmaksi ja vakavimmaksi kautta aikojen.  WHO ilmoitti tänään, että viidessä Ebolasta kärsivässä Länsi-Afrikan maassa on yhteensä kuollut jo yli 2 900. Tartunnan saaneita on yli 6 200. 

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto on perustanut Ebola-potilaiden hoitamiseen keskittyvän klinikan Sierra Leoneen, Kenemaan. Hoitokeskus aloitti työnsä tämän kuun puolivälissä. Työhön kuuluu myös muun muassa valistuskampanjointia ja vapaaehtoisten kouluttamista. Suomen Punainen Risti tukee operaatioita henkilö- ja materiaaliavulla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.