Mainos

Suomelle taas tuomio oikeudenkäyntikuhnailusta

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on jälleen antanut Suomelle langettavan tuomion liian pitkästä oikeudenkäynnistä. Tuomion mukaan ihmisoikeussopimusta rikottiin myös siinä, ettei vakuutusoikeus järjestänyt jutussa suullista käsittelyä.

Asiassa on kyse työttömyysturvapäätöksen käsittelystä, joka kesti neljä vuotta ja seitsemän kuukautta. Työttömyysturvalautakunta ja vakuutusoikeus käsittelivät kumpikin jutun kahdesti.

Vakuutusoikeus ei toimittanut asiassa suullista käsittelyä, vaikka valittaja sitä pyysi. EIT:n mukaan se, että valittaja esitti pyynnön vasta prosessin myöhäisessä vaiheessa, ei merkinnyt luopumista oikeudesta suulliseen käsittelyyn.

EIT määräsi valtion korvaamaan valittajalle 4 000 euroa vahingonkorvauksena aineettomasta vahingosta sekä noin 1 900 euroa oikeudenkäyntikulujen korvauksena.

Suomi on viime vuosina saanut lukuisia langettavia päätöksiä liian pitkien oikeudenkäyntien vuoksi. Eduskunnan perustuslakivaliokunta pyysi eilen selvityksiä oikeudenkäyntien viivästymisestä ulkoministeriöltä, oikeusministeriöltä, valtakunnansyyttäjänvirastolta ja Suomen asianajajaliitolta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.