Suomelle kiitosta lentomatkustamiseen tehdyistä päästövähennyksistä –  Kansainvälinen lentoyhtiöiden etujärjestö: "Lentoverolle ei tarvetta"

Suomi saa kiitosta lentomatkustamiseen tekemistään päästövähennyksistä 1:59

Maailmanlaajuinen lentoyhtiöiden etu- ja yhteistyöjärjestö IATA antaa kehuja Suomelle päästövähennyksien eteen tehdystä työstä. Pääjohtaja ei lämpene lentoverolle, eikä varsinkaan Suomen kohdalla.

Suomi on sitoutunut maailmanlaajuiseen ohjelmaan, joka tavoittelee merkittäviä vähennyksiä lentämisen hiilijalanjäljessä. IATAn pääjohtaja Alaxandre de Juniacin mukaan Suomen suurin haaste onki ylläpitää tai jopa parantaa alan kilpailukykyä.

–  Esimerkiksi lentoyhtiöitä, kenttiä ja sääntelyä, jotta Suomi pysyisi yhteydessä Eurooppaan ja muuhun maailmaan, erityisesti Aasiaan. 

Matkustajat mukaan ympäristötalkoisiin

Finnairin kestävän kehityksen johtajan Kati Ihamäen mukaan lentoyhtiössä päästövähennyksiä on jo tehty muun muassa optimoimalla lentoreittejä ympäristöystävällisemmiksi sekä lisäämällä biopolttoaineiden käyttöä.

–  Vuoden alusta tuomme myös asiakkaillemme mahdollisuuden ostaa biopolttoainetta koneisiin tai päästövähenemiä. 

Finnair ei suosi lentoveron käyttöön ottoa, sillä sitä ei voida korvamerkata suoraan päästöihin. STT:n tekemän kyselyn mukaan eduskuntaryhmistä vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat lentoveroa. Vihreiden mukaan vero pitäisi määritellä suhteessa lennon pituuteen, vasemmistoliiton mukaan päästöihin.

–  Haluamme kannustaa lentoverolla ihmisiä miettimään tarkemmin lentojen järkevyyttä ja myös kannustaa kehittämään entistä ilmastoystävällisempiä polttoaineita lentämisessä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sanoo.  


Lue myös:

    Uusimmat