Negatiivinen koronatesti tulossa pakolliseksi Suomeen matkustaville – lakimuutos valmisteilla

MTV Uutiset selvitti: Tällainen on koronalennoista tunnettu Skopje – miksi Suomesta matkustetaan Pohjois-Makedoniaan? 3:38
MTV Uutiset selvitti: Tällainen on koronalennoista tunnettu Skopje – miksi Suomesta matkustetaan Pohjois-Makedoniaan?

Kuljetusyritykset velvoitetaan vaatimaan matkustajilta todistukset.

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee pikavauhtia lakimuutosta, jonka perusteella kuljetuspalvelujen tarjoajat joutuvat vaatimaan Suomeen tulevilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä.

Muutos on osa laajempaa terveysturvallisuutta koskevaa lakipakettia.

– On tullut selväksi, että liikenneviranomaisten toimivaltaa on lisättävä, jotta liikenteen terveysturvallisuus taataan. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilla on oikeus katkaista väliaikaisesti vaarallisia lentoreittejä, sanoo liikenneministeri Timo Harakka (sd.) tiedotteessa.

– Päivittäisessä ulkomaanliikenteessä olisi tehokkainta, että lennoilla, laivoilla, busseissa ja junissa kuljetuksen järjestäjä velvoitetaan huolehtimaan ja tarkastamaan, että matkailijalla on todistus negatiivisesta testituloksesta, sanoo Harakka.

Kyseessä olisi määräaikainen laki, joka olisi voimassa ensi vuoden loppuun. Lakiesitys on määrä lähettää lausuntokierrokselle ensi viikolla.

Velvollisuus vaatia negatiivista tartuntatautitestiä matkustajilta tulisi käyttöön silloin kun terveysviranomaiset ovat todenneet laajaa tartunnan vaaraa aiheuttavan yleisvaarallisen tartuntataudin. Velvollisuus koskisi kaikkia liikennemuotoja.


Lue myös:

    Uusimmat