Mainos

Suomeen saapunut lisää Puolan romaneja

Suomeen on saapunut lisää Puolan romaneja hakemaan turvapaikkaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui viikonloppuna 27 romania, jotka hakivat turvapaikkaa välittömästi passintarkastukseen saavuttuaan.

Ryhmä koostui useasta perheestä, jotka olivat kotoisin Katowicen kaupungista. Kaikilla romaneilla oli voimassa olevat Puolan passit. Alun perin ryhmällä oli myös ensi lauantaille päivätyt paluuliput takaisin Puolaan. Kaikki paluuliput oli kuitenkin revitty ja heitetty lentoaseman roskikseen, mistä ne löytyivät pienen etsinnän jälkeen. Helsingin passintarkastusosaston päällikkö, komentajakapteeni Olli Kunnala epäilee, että romaneja oli neuvottu repimään paluulippunsa, jotta heidän palauttamisensa olisi vaikeampaa.

Alustavassa puhuttelussa romanit kertoivat kuulleensa, että Suomi on hyvä maa, jossa saa helposti asunnon ja työpaikan. Olli Kunnala ei tiedä, kuka tällaista tietoa romaneille levittää, mutta hän arvelee, että kyseessä voisi olla esimerkiksi paikallinen matkanjärjestäjä, joka saa näin kerättyä ihmisiltä rahat pois.

Ryhmään kuulunut viisihenkinen perhe peruutti heti hakemuksensa kuultuaan, että heidät majoitetaan vastaanottokeskuksiin ja että koko ryhmää ei ehkä sijoitetakaan samalle paikkakunnalle. Perhe lähti takaisin Varsovaan jo sunnuntaina. Muut 22 romania kuljetettiin myöhään sunnuntai-iltana Kuopion vastaanottokeskukseen.

Syksyn aikana Suomeen on tullut Turun ja Helsingin kautta yhteensä toistasataa Puolan romania.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.