Mainos

Suomeen saapumassa myrsky

Tuulen arvioidaan voimistuvan jo tänä iltana ja olevan voimakkaimmillaan huomenna. Puustovahinkoja pidetään todennäköisinä heikon routatilanteen takia.

Suomeen on saapumassa huomenna myrsky. Ilmatieteen laitoksen mukaan se saattaa olla jopa voimakkaampi kuin joulukuun puolivälin myräkkä. Samassa yhteydessä meriveden ennakoidaan nousevan Suomen merialueilla talven ennätyslukemiin.

Myrskykeskuksen on määrä liikkua Norjanmereltä Lappiin. Etelän ja lounaan välisten tuulten arvioitiin voimistuvan jo tänä iltana.

Voimakkainta puuskainen lännen ja lounaan välinen tuuli on lounaisissa maakunnissa huomenna aamupäivällä, pääkaupunkiseudulla keskipäivän vaiheilla ja kaakkoisissa maakunnissa iltapäivällä.

Vallitsevan heikon routatilanteen vuoksi puustovahingot ovat todennäköisiä. Tuulivahinkojen riski on suurimmillaan maan etelä- ja keskiosissa.

- Tuulen voimakkuus saattaa nousta maa-alueilla ajoittain 20-25 metriin sekunnissa. Aineellisten vahinkojen riskiä pidetään mahdollisena, vaikkakin se on tapauskohtaista, sanoi meteorologi Ari-Juhani Punkka Ilmatieteen laitokselta.

Tuulisen jakson arvioidaan kestävän Suomessa huomisiltaan saakka. Myrskyn jälkeen lämpötila laskee pakkaselle myös maan eteläosassa. Suomen eteläpuolitse itään liikkuu matalapaineita, jotka saattavat tuoda mukanaan lumisateita maan etelä- ja keskiosaan.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että voimakkaiden myrskyjen yhteydessä muutokset tuuliennusteissa ovat mahdollisia. Niinpä säätilan kehittymistä kannattaa seurata ajan tasalla olevista sääennusteista.

Merivesi noussee

Merivesien ennustetaan nousevan huomenna kohtuullisen korkealle, koska Itämeren vedenpinta on jo tällä haavaa puolisen metriä keskimääräistä korkeammalla.

Merentutkimuslaitoksen mukaan veden oletetaan olevan korkeimmillaan huomisaamuna. Suomenlahden itäosissa vesi on tällöin reilut 130 senttiä, Saaristomerellä 100 senttiä ja Perämeren pohjoisosissa enimmillään 130 senttiä normaalin yläpuolella.

Tulvaennätyksiä ei Merentutkimuslaitoksen mukaan rikota, mutta monin paikoin vesi nousee tämän talven ennätyslukemiin.

Pohjoisella Itämerellä ja Selkämeren eteläosissa merkitsevän aallonkorkeuden odotetaan nousevan huomenna aamuyöllä lähes viiteen metriin. Suomenlahden keskiosissa se on korkeimmillaan neljä metriä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.