Suomeen palaavilla Huuhkaja-faneilla todettu koronatartuntoja – ylilääkäri ei suosittele juhannussaunomista yhdessä EM-kisaturistien kanssa

Voiko Venäjältä tullut kisaturisti lähteä juhannusmökille? Johtajaylilääkäri ei suosittele 2:06
Voiko Pietarista palannut jalkapallon EM-kisaturisti lähteä viettämään juhannusta mökille? Ylilääkäri ei suosittele – katso video!

Koronatilanne Venäjällä on vaikea, sillä maassa todetaan päivittäin keskimäärin yli 15 000 uutta tartuntaa. Pietarissa meneillään olevat miesten jalkapallon EM-kisat saavat pohtimaan, voiko kisaturistien mukana tulla uusi piikki myös Suomen koronatartuntoihin?

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen ylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo MTV Uutisille, että Pietarista palanneilla EM-kisaturisteilla on todettu koronavirustartuntoja.

– Ihan tarkkaa lukemaa en osaa sanoa, mutta ihan tänä maanantaina ja tiistainakin on todettu tartuntoja.

Venäjältä palaavien suomalaisten täytyy esittää rajalla todistus ennakkokoronatestistä tai ottaa se paikan päällä. Toinen testi täytyy tehdä 72 tunnin kuluessa kotimaahantulosta. Tämän takia Mäntymaa ei suosittele kisaturistien liittyvän ystävien joukkoon viettämään juhannusta.

– Lyhyellä laskennalla nyt palaavat menisivät toiseen testiin vasta juhannusaattona, ja tuloksen saamisessa voi kestää useampi päivä. En voi siis suositella yhteistä juhannussaunaa kavereiden kanssa.

Ylilääkäri sanoo, että on nyt palaavista kisaturisteista kiinni, tuleeko Suomeen uusi koronatartuntapiikki. Hän korostaa, että kisaturistien täytyy noudattaa viranomaisohjeistusta tarkasti.

"Paikalliset eivät välitä rajoituksista"

Paikalla miesten jalkapallon EM-kisoissa Pietarissa on ollut myös MTV:n urheilutoimittaja Ville-Veikko Valta. Valta kertoi tänään MTV Uutiset Livessä, että paikalliset eivät vaikuta välittävän koronarajoituksista.

– Jos paikalliset käyttävät maskeja, niitä on näkynyt lähinnä leuan tai nenän alla. Aika huonosti he myös pitävät turvavälejä.

Venäjällä tiukennettiin eilen ravintola- ja kokoontumisrajoituksia, jotka eivät kuitenkaan ole koskeneet EM-kisa-aluetta.

– Paikalliset ovat kritisoineet tätä paljon, mutta samaan aikaan he eivät itse tunnu ottavan koronavirustilannetta vakavasti, Valta ihmettelee.

Katso alta video, jossa urheilutoimittaja Ville-Veikko Valta kertoo Pietarin kisatunnelmista ja koronasta.


Tuovatko kisaturistit koronatartunnat tuliaisina Venäjältä – MTV:n toimittaja kertoo, miten korona näkyy Pietarin katukuvassa 3:35


Lue myös:

    Uusimmat