Mainos

Suomalaisyritys vie älykkäitä viherseiniä Yhdysvaltoihin – rahoituskuvioiden taustalla myös Leonardo di Caprio

Suomalainen teknologiayritys Naava alkaa myydä Yhdysvaltojen markkinoille niin sanottuja älyviherseiniä, jotka puhdistavat toimistojen sisäilmaa.

Naava avaa tarkoitusta varten tehtaan New Jerseyssä, kertoo Naavan perustaja ja toimitusjohtaja Aki Soudunsaari.

Älyviherseinä yhdistää tekoälyn ja kasvit paketiksi, joka Soudunsaaren mukaan tuottaa huoneisiin "pohjoismaista metsäilmaa".

– Olemme kehittäneet teknologian, jossa kasvit ovat osa koneistoa. Sillä pystytään satakertaistamaan normaalikasvin teho huoneilman puhdistamisessa, Soudunsaari sanoo.

– Laitteessa on yhdistetty luontoa ja tekoälyä. Siinä on muun muassa automatisoitu kastelu- ja valaisujärjestelmä sekä etävalvontayksikkö, joka lähettää dataa pilveen.

Naava on kerännyt lähes kuusi miljoonaa euroa pääomasijoituksia yksityisiltä sijoittajilta ja sijoitusyhtiöiltä. Mukana on muun muassa yhdysvaltalainen sijoittajayhtiö Delos, jonka taustalta löytyy näyttelijä Leonardo di Caprio.

– Leonardio di Caprio toimii neuvonantajana Delos-sijoittajayrityksessä, joka on sijoittanut meihin. Minulla ei ole tietoa onko hän sanonut jotakin yhtiömme puolesta, Soudunsaari sanoo.

Soudunsaari sanoo tehtaan Yhdysvalloissa työllistävän aluksi kymmenen henkilöä.

Yhtiö visioi kasvattavansa toimintaa edelleen. Soudunsaari uskoo viherrakentamisen olevan nouseva trendi.

– Seuraava globaali rakentamisen trendi ovat ihmisystävälliset rakennukset, joissa ihmisten terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla, Soudunsaari sanoo.

Yhdysvalltojen ja Suomen lisäksi terveysteknologiaan keskittyvä Naava-yritys toimii myös Ruotsissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.