Suomalaisyritys tuo kuntosalin kotiin – älykäs Weela-minikuntosalilaite toimii sähköisellä vastuksella

Suomalainen, Oulun läheltä Kempeleestä ponnistava, vuonna 2015 perustettu Welapro-yritys esittelee tällä viikolla CES-messuilla Las Vegasissa uuden kotikäyttöön tarkoitetun älykkään kuntosalilaitteen.

Indiegogosta laitteen saa tämän artikkelin julkaisuhetkellä tilattua vielä 399 dollarin, vajaan 350 euron, hintaan. Tarjolla on rajattuja eriä laitteita nousevilla hinnoilla, lopulta aina 799 dollariin, vajaaseen 700 euroon, asti.

Weelan mukaan sen teknologinen innovaatio on sähköinen vastus, jolla korvataan perinteinen painovoimaharjoittelu. Vastusta laitteesta löytyy 50 kilogrammaan asti ja sillä voi tehdä yli 100 erilaista harjoitetta. Lisäksi WeelaTrainer -sovellus tuo kokonaisuuteen mukaan myös valmentajan: sovellus antaa harjoitteluun ohjeet, tavoitteen mukaiset ohjelmat ja seuraa tuloksia järjestelmällisesti.

Weela vaatii alle yhden neliömetrin tilaa ja treenin lopuksi kevyen laitteen voi säilöä helposti.

”Ajankäyttö on nyky-yhteiskunnassa jokapäiväinen haaste. Ihmiset ovat kiireisiä ja haluavat viettää aikaa kotona perheen parissa. Treenaus jää isompien asioiden jalkoihin ihan vain sen aikaa vievyyden takia, vaikka treenaus olisi tärkeää kunnon lisäksi mielellekin. Toisinaan myös saliharjoittelun opettelu muiden katseiden alla voi toimia jo stoppina. Weelan avulla ei näitä esteitä ole”, kertoo Welapron perustaja Miikka Kurunlahti.

Welapron ensimmäinen tuote oli Weelan ammattilaisversio, jolla on jo yli tuhat käyttäjäkokemusta. Uusi nyt lanseerattava tuote on tämän parannettu versio, joka soveltuu nyt myös kotikäyttöön ja syrjäyttää samalla ensimmäisen version kokonaan.

”Huomasimme melko pian, että laitteelle olisi kotikäytössä valtavasti kysyntää, joten päätimme lähteä kehittämään kuluttajaversiota. Esimerkiksi itse, neljän alle kouluikäisen lapsen isänä en ehdi salille mitenkään ilman huonoa omaatuntoa. Ikinä. Nyt, kun lapset menevät nukkumaan, alkaa jo rutiiniksi muodostunut oma treenihetkeni olohuoneessa”, Kurunlahti naurahtaa.

Weelan peruspaketti sisältää itse kuntosalilaitteen ja personal trainer –sovelluksen sekä erilaiset kahvat, joiden avulla pystyy treenaamaan koko vartalon kattavasti läpi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen tai tablettiin ilmaiseksi sovelluskaupasta. Tuotetta on mahdollista käyttää myös ilman sovellusta ja sitä varten laitteessa on painovastusten säätöpaneeli.

Lue myös:

    Uusimmat