Suomalaisyritys päivitti lippulaivamallinsa: Tällainen on ensimmäinen "näköaistilla" varustettu moottoripyörä

Suomalainen sähkömoottoripyöräyritys Slushissa: "Kasvunopeus vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon rahoitusta saadaan" 0:52
KATSO VIDEO: Suomalaisen Vergen tuote on persoonallisen näköinen sähkömoottoripyörä.

Päivitetty versio pyörästä on yhtiön mukaan entistä turvallisempi liikenteessä.

Suomalainen kasvuyhtiö Verge Motorcycles on päivittänyt Verge TS Ultra -sähkömoottoripyöränsä laitteiston ja ohjelmiston, kertoo yhtiö tiedotteessa.

Yhtiön lippulaivamalliksi sanottu sähkömoottoripyörä on nyt varustettu kuudella kameralla ja korkean resoluution etu- ja takatutkalla. 

Päivitetty laitteisto ja ohjelmisto parantavat ajoturvallisuutta, sillä pyörä analysoi niiden avulla ympäristöä ja ilmoittaa kuljettajalle esimerkiksi takaa tulevasta autosta tai muutoksista ajoradassa.

Yhtiön teknologiajohtaja Marko Lehtimäen mukaan TS Ultran uudet kamerat ja päivitys tekevät kulkupelistä maailman ensimmäisen "näköaistilla" varustetun moottoripyörän. Kuljettajalla on paremmat mahdollisuudet havainnoida ympäristöä ja pyörän toimintoja tekoälyn ja koneoppimisen avulla, Lehtimäki sanoo.

Päivetystä pyörän versiosta löytyy myös uudistetut näytöt. Esimerkiksi uudistetun kojelaudan näytön kerrotaan tekevän tärkeiden ominaisuuksien hallinnasta helpompaa.

Vergen sähkömoottoripyörän erikoisuutena on sen vannemoottori, jonka ansiosta valmistaja on voinut ottaa perinteisiä polttomoottoriprätkiä suurempia muotoiluvapauksia. Omistajan ei myöskään tarvitse huolehtia ketjuista tai öljyistä.

Pyörästä uutisoi myös yhdysvaltalainen teknologiasivusto The Verge.

Katso yllä olevalta videolta, millainen on Vergen näyttävä sähkömoottoripyörä.

 

Lue myös:

    Uusimmat