"Ei kuulu koskaan kojelaudalle" – tämä liikennerikkomus voi maksaa autoilijalle satasen

Ylikomisario Dennis Pasterstein analysoi poliisin liikennevideoita – joukossa todellinen läheltä piti -tilanne 8:01
KATSO MYÖS: Ylikomisario Dennis Pasterstein analysoi poliisin liikennevideoita – joukossa todellinen läheltä piti -tilanne

Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttaa, ettei punainen valo kuulu koskaan auton kojelaudalle.

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo, että partioita vastaan on viime aikoina ajellut muun muassa henkilöautoja, mopoautoja ja traktorimönkijöitä, joiden kojelaudoille on asetettu led-valolla varustettuja hajusteita tai muunlaisia valaisimia. 

– Punainen valo ei kuulu koskaan kojelaudalle, Facebook-julkaisussa muistutetaan.

Valoja on poliisilaitoksen julkaisun mukaan havaittu silloin tällöin myös ammattiliikenteessä ajoneuvojen kojelaudoila.

Poliisin julkaisussa esiteltiin partion haaviin jääneitä liikennerikkomuksia. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Punainen valo tällaisessa laitteessa osoittautuu hankalaksi, sillä se muistuttaa poliisin pysäytysvaloa.

Poliisin muistutus on syytä ottaa tosissaan, sillä kyseessä voi olla liikennerikkomus. Teonkuvauksella "moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajana käytti ajoneuvossa laitetta, joka näytti/heijasti eteenpäin punaista valoa" poliisi voi määrätä esimerkiksi sadan euron liikennevirhemaksun.

Liikenteessä poliisin ajoveuvot saavat heijastaa eteenpäin punaista valoa. Punaisen kanssa vilkkuvaa sinistä valoa saa käyttää vain hälytysajoneuvoissa sekä tietyin edellytyksin tullin, rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien ajoneuvoissa. 

Poliisilaitos kertoo, että henkilö- ja mopoautoihin tehtyjä laittomia vilkkutuunauksiakin tulee silloin tällöin vastaan.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat