Suomalaisen sähkömoottoripyörän valtti on uniikki moottori – erikoismallin suunnitteli Mika Häkkinen

Suomalainen sähkömoottoripyöräyritys Slushissa: "Kasvunopeus vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon rahoitusta saadaan" 0:52
Suomalaisen Vergen tuote on persoonallisen näköinen sähkömoottoripyörä.

Suomalainen sähkömoottoripyöriin keskittynyt kasvuyhtiö Verge Motorcycles oli edustettuna viime viikolla kaksipäiväisessä teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa.

Yrityksen toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäen mukaan pääomasijoittajat ovat tänä vuonna olleet hyvin tarkkoina, mutta kertoo Vergen silti onnistuneen rahoituksessa.

Lehtimäki toteaa yrityksen kasvunopeuden olevan suoraan verrannollinen siihen, kuinka paljon rahoitusta saadaan.

– Me kasvatamme bisnestä tuottamalla ja kehittämällä moottoripyöriä. Sitä mukaan, kun rahaa löytyy, pystymme säätämään vauhtia, Lehtimäki kertoo.

Slush on Lehtimäen mukaan merkittävä tapahtuma pääomarahoituksen saamiseksi. Lehtimäki kertoo, että Verge on löydetty tapahtumassa hyvin.

– Tämä on tosi hieno foorumi ja tapahtuma meille. Me olemme kasvuyhtiö ja kasvuyhtiöt ovat aina nostamassa rahaa. 

Liiketoiminnalla maailmanparannusta

Lehtimäki painottaa, että Verge pyrkii parantamaan maailmaa liiketoiminnan kautta. 

– Autamme sitä, että on vähemmän melua ja vähemmän huonoa ilmaa kaupungissa. Olemme tekemässä parempaa seuraavalle sukupolvelle.

Vergen sähkömoottoripyörän erikoisuutena on sen vannemoottori, jonka ansiosta valmistaja on voinut ottaa perinteisiä polttomoottoriprätkiä suurempia muotoiluvapauksia. Omistajan ei myöskään tarvitse huolehtia ketjuista tai öljyistä.

Verge on tehnyt myös yhteistyötä F1-legenda Mika Häkkisen kanssa suunnittelemalla yhdessä erikoismallisen sähkömoottoripyörän, jonka hinta on vajaat 110 000 euroa.

Katso oheiselta videolta, millainen on Vergen näyttävä sähkömoottoripyörä.

Lue myös:

    Uusimmat