Suomalaisyllättäjä raivasi tiensä Patrik Laineen joukkuekaveriksi – on kääntänyt kauden vastoinkäymiset edukseen: "Olen nauttinut joka hetkestä"

Winnipeg Jetsin hyökkääjä Joona Luoto hioo kuntoaan Tapparan SM-liiga-joukkueen matkassa. Luoto murtautui Jetsin kokoonpanoon viime syksynä, mutta ensin tammikuussa tullut vamma ja sitten koronavirus keskeyttivät lempääläläisen nousun Pohjois-Amerikassa.

Tappara-kasvatti Joona Luoto solmi viime kesänä kolmen vuoden tulokassopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa. NHL-sopimus oli yllätys, sillä Luotoa ei ollut edes varattu NHL:ään.

– Olin niin yllättynyt, kun sain sopimuksen tänne. Olen todella iloinen ja innoissani, Luoto sanoi seuran haastattelussa viime kesäkuussa.

Yllätykset eivät jääneet sopimukseen, sillä Luoto onnistui syksyllä murtautumaan Jetsin pelaavaan kokoonpanoon toisen Tappara-kasvatin Patrik Laineen seuraksi.

Hyökkääjä debytoi Jetsin paidassa Vancouveria vastaan 8. marraskuuta. Luoto kellotti Jetsin nelosketjun laidalla säännöllisesti muutamien minuuttien peliaikoja, kunnes seura lähetti hänet AHL-seura Manitoba Mooseen. Kaikkiaan NHL-otteluita kertyi viime kaudella 16.

Luodon kausi katkesi leikkaushoitoa vaatineeseen ylävartalovammaan tammikuussa.

Maaliskuussa koronaviruspandemia keskeytti jääkiekko-ottelut. NHL jatkui kesällä pudotuspeliotteluilla, mutta seuraavan kauden alkamisajankohdasta ei ole varmuutta, mutta joka tapauksessa aloitus venyy huomattavasti normaalista ajankohdasta.

Luoto myöntää tilanteen aiheuttavan epätietoisuutta, kun pelien jatkumisesta ei ole tietoa. Hyökkääjä on valmistautunut tulevaan Tapparan SM-liiga-joukkueen matkassa. Paluu tuttuun ympäristöön on tuntunut hyvältä.

– Kovaa on yritetty treenata. Olkapää on laitettu edelle. Se kuntoon ja sitten pelaamaan. Monta viikkoa on painettu hommia ja tuntuu, että olisin aika hyvässä kunnossa.

Voit katsoa Luodon koko haastattelun yllä olevalta videolta.

Vaikka loukkaantuminen ja sitten koronavirus katkaisivat pelit, näkee Luoto tilanteessaan myös positiivisia puolia.

– Olen nauttinut joka hetkestä. Vaikka tuli loukkaantuminen, se on mahdollisuus kehitää itseään uudella lailla, Luoto sanoo.

– Onhan tämä monelle nuoremmalle ja vanhemmalle pelaajalle uudenlainen tilaisuus kehittää itseään. Vähän sai enemmän aikaa kehittää puutteita, mitä on, tai vammoja. Se edesauttaa varmaan monia pelaajia.

Lue myös:

    Uusimmat