Mainos

Suomalaisuhria ei päästy vielä etsimään Etelä-Libanonissa

Raivaustyöt tuhoutuneella asemalla jouduttiin keskeyttämään viime viikon keskiviikkona eikä työtä ole voitu jatkaa sen jälkeen voimakkaan tulitoiminnan vuoksi.

Libanonissa pyritään jatkamaan Khiamin tarkkailuaseman raivausta ja neljännen uhrin etsintöjä.

Khiamin tarkkailuasema Etelä-Libanonissa tuhoutui Israelin tekemässä iskussa 25.7.2006. Iskussa kuoli suomalainen UNTSO-operaation sotilastarkkailija kapteeniluutnantti Jarno Mäkinen. Tuhoutuneelta tarkkailuasemalta on löydetty tähän mennessä kolme kuollutta. Suomalainen tarkkailija ei ole heidän joukossaan.

Raivaustyöt Khiamin tuhotulla tarkkailuasemalla Etelä-Libanonissa jatkuvat heti kun turvallisuustilanne sallii. Tarvittava henkilökunta ja kalusto ovat valmiudessa, tiedotti Pääesikunta iltapäivällä.

Intialaiset UNIFIL-rauhanturvaajat ovat käyneet aseman raunioilla maastontiedustelussa. Asemalle on valmiina lähtemään kiinalainen pioneeriryhmä sekä sotilaita intialaisesta UNIFIL-pataljoonasta. Myös raivaukseen tarvittava raskas kalusto on valmiina. Israel ei ole luvannut taata raivaajien turvallisuutta.

Työkoneiden saanti paikalle on vaikeaa, koska tiet Khiamin asemalle ovat tuhoutuneet tai ne pitää raivata räjähtämättömistä ammuksista.

Etelä-Libanonissa työskentelee vielä kolme suomalaista UNTSO-tarkkailjaa. He ovat Naqourassa YK:n esikunta-alueella. Alueelta saatujen tietojen mukaan humanitaarinen tilanne on Etelä-Libanonissa erittäin huono. Taistelualueella on satojatuhansia siviilejä, jotka ovat myös ilman ruokaa ja juomakelpoista vettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.