Suomalaistuomarin unelmasta totta: jakaa oikeutta jalkapallon MM-kisoissa – "Tämä on ollut konkreettinen tavoitteeni"

0:28
Lina Lehtovaara puhui lokakuussa mahdollisesta Veikkausliiga-debyytistään – MM-kisaunelmasta tuli totta

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan tuomarikomitea on nimennyt 33 erotuomaria ensi kesän jalkapallon MM-kisoihin. Mukana joukossa on myös Suomen Lina Lehtovaara.

Turnaus pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20.7.-20.8. Mukana on ennätykselliset 32 valtiota, kun kaksi maata järjestää ensimmäistä kertaa yhteiset kisat naisten saralla.

– Nämä ovat naisten isoimmat kisat ikinä, joten odotukset ovat totta kai korkealla. Odotan innolla, että pääsen tuomitsemaan maailman huippujoukkueiden kohtaamisia, Lehtovaara kommentoi Palloliiton tiedotteen mukaan.

Lehtovaara on tehnyt historiaa ennenkin. Toukokuussa hän vihelsi Mestarien liigan finaalin Torinossa, EM-kisat Englannissa heinäkuussa ja elokuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisat Costa Ricassa. Kaikilla näillä yhdessä oli merkitystä Lehtovaaran MM-valinnan kannalta.

– Tämä on ollut konkreettinen tavoitteeni viime MM-kisoista lähtien. Kun pari vuotta sitten pääsin kandidaatiksi MM-kisoihin, ymmärsin että se on oikeasti mahdollista. FIFA:n valintaa oli jännittävää odottaa.

Palloliiton huippuerotuomarivalmentaja Mattias Gestranius on tyytyväinen Lehtovaaran valintaan suomalaisen ammattikunnan puolesta.

– Linan valinta on merkki siitä, että olemme tehneet asioita hyvin ja kuinka pienestäkin jalkapallomaasta voi nousta kansainväliselle huipulle. Meidän täytyy luoda sellainen toimintaympäristö, jossa jatkossakin erotuomareillamme on edellytykset menestyä, sanoo Gestranius.

– Lina on malliesimerkki siitä, kuinka tavoitteita pystyy saavuttamaan määrätietoisella työllä. Hänen paikkansa on ehdottomasti MM-kisoissa. Olen varma, että Lina tulee menestymään kisoissa erittäin hyvin ja hän kantaa suomalaista erotuomarilippua korkealla, Gestranius kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja