Mainos

Alexei Eremenko Senior sulkee korvansa Venäjän MM-kritiikiltä – "Kukaan ei tiedä mikä on totta"

9:18

SJK:n uusi päävalmentaja Alexei Eremenko senior uskoo vakaasti, että Venäjän MM-kisoista tulee menestys. 

Videolla Huomenta Suomen Vilttiketjun asiaa korruptiosta Venäjän MM-kisoissa. 

Torstaina käynnistyvät jalkapallon MM-kisat ovat historian kalleimmat ja paineet onnistuneisiin kisoihin ovat suuret. Kisojen merkitystä isäntämaalle ei voi korostaa. Eremenkon mielestä kisaisännyys on Venäjälle tärkeä asia. 

– Uskon, että kisaisännyys on iso asia kaikille kisoja järjestäville maille. Se kehittää infrastruktuuria ja markkinoi jalkapalloa eteenpäin. Kuukauden ajan järjestäjämaa on jalkapallotaivas, koko maa elää hetkessä mukana, Eremenko sr. sanoo.

Venäjä on aiemmin järjestänyt isoja arvokisoja, tuoreimpana jättitapahtumana Sotshin olympialaiset vuonna 2014. Järjestäjille kisojen järjestäminen pitäisi olla tuttua kauraa.

– Järjestäjillä ei ole minkäänlaisia ongelmia, kaikki tulee menemään hienosti. Näin jo eilen kuvaa venäläiseltä TV-kanavalta, mitä Moskovan kaduilla tapahtuu, se oli kuin jalkapallofanin paratiisista. Uskon että kaikki tulevat olemaan tyytyväisiä, pois lukien tietenkin kisojen häviäjät, Eremenko senior naurahtaa.  

Epäilyjä ja kritiikkiä

Venäläinen urheilu on ollut epäilyksen varjossa viime vuosien tapahtumien johdosta. Sotshin olympialaisten jättimäinen huijaus, sekä useiden arvokisojen poissulkemiset ovat nakertaneet koko maan urheilun uskottavuutta. Eremenko senior ei halua ottaa kantaa venäläisiin kohdistuviin ennakkoasenteisiin. 

– Tästä kysymyksestä en halua puhua, sillä kukaan ei tiedä mikä on totta, en halua keskustella pelkistä huhupuheista.

– Elämme vapaassa maailmassa, ihmiset saavat ajatella mitä haluavat. En välitä muiden mielipiteistä, enkä halua, että kukaan välittää minun ajatuksistani. Se on minun asiani uskoa tai olla uskomatta siihen, mitä muut sanovat. Maailmassa on nykyään niin paljon hevonpaskaa, että en halua huolestuttaa itseäni niistä. En halua sekaantua politiikkaan, minulla on työni, keskityn siihen, Eremenko senior toteaa. 

Venäjälläkin on mahdollisuudet

Venäjää on tituleerattu pelillisesti kaikkien aikojen heikoimmaksi isäntämaaksi useiden tahojen toimesta. Eremenko kuitenkin uskoo, että Venäjällä on mahdollisuudet jatkopaikkaan, huolimatta siitä, että talven aikana loukkaantui kolme avauskokoonpanon pelaajaa. 

Omaa suosikkia hän ei halua oikein nimetä. 

– En välitä suosikeista, en oikein kannata ketään, Venäjää toki, koska se on isäinmaani. Jos joku kuitenkin pitää nimetä, on se Espanja, se on suosikkini, Eremenko kertoo.

– Katson kisoja kuin olisin oppilas koulussa, en katso kisoja katsojan tai fanin roolissa. Se on kuin koulutusta minulle. Laatukoulutusta. Näkee niin monta huippuottelua, erilaisia taktiikoita ja voi analysoida pelejä. Kisat on vain kerran neljässä vuodessa, joten haluan hyödyntää kaiken omaan kehitykseeni valmentajana, Eremenko jatkaa.

Isäntämaa Venäjä aloittaa MM-turnauksensa torstaina Saudi-Arabiaa vastaan. Lohkon muut maat ovat Egypti ja Uruguay.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.