Sekoaako Etelä-Korea MM-sensaatiosta keskellä yötä? Huuhkajat-pelaaja huomannut paikallisen tähtikultin – "Hän näkyy täällä joka kadunkulmassa"

1:31
Etelä-Korean leirissä puhkesi hurja riemu MM-stadionilla, kun uutinen jatkopaikasta tuli aiemmin päättyneen oman ottelun jälkeen.

Huuhkajistakin tuttu Urho Nissilä on saanut pian päättyvän vuoden aikana kosketuksen eteläkorealaiseen jalkapallokulttuuriin paikallisessa K-liigassa. Maan A-maajoukkue kohtaa mestarisuosikki Brasilian MM-neljännesvälierässä Suomen aikaa maanantai-iltana, paikallista aikaa tiistain vastaisena yönä.  

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Nissilä siirtyi K-liigan Suwon FC:hen viime tammikuussa. Ensimmäinen kausi Etelä-Koreassa päättyi ennen aikojaan nilkkavammaan. Nyt KuPS-kasvatti valmistautuu helmikuussa alkavaan toiseen sesonkiin.  

– Oma tilanne on nyt tosi hyvä. Loma loppui juuri, ja nyt alkavat treenit. Jalka on parantunut, eikä ole kipuja, niin vaikuttaa tosi hyvältä, Nissilä kommentoi MTV Urheilulle.

Ammattilaiskulttuuria ja olosuhteita kehuva Nissilä on pitänyt pestistään Etelä-Koreassa. 

– Minut otettiin tosi hyvin vastaan. Paikalliset ovat niin ystävällisiä, että oli helppo tulla mukaan. En tiedä, olivatko kaikki edes kuulleet sellaisesta maasta kuin Suomi, mutta tosi hyvin ottivat vastaan. Korealaisia on joukkueesta suurin osa, ja minun lisäksi ulkomaalaisia ovat brasilialainen, australialainen ja hollantilainen.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nissilän mukaan Etelä-Koreassa jalkapallon ohella toinen iso laji on baseball. Maajoukkue kiinnostaa kaikista eniten, mutta Nissilä kehuu myös paikallisen sarjan tasoa. Etelä-Korean MM-joukkueen pelaajista 14 potkii maan pääsarjassa.  

– Pelaajat ovat tosi taitavia, ja vauhtia on tosi paljon. Vaikea verrata johonkin toiseen sarjaan, mutta se, mikä fiilis minulla on siitä, niin sarja on tosi hyvä. On niin paljon hyviä pelaajia.

Mikä on leimallista korealaisille pelaajille?

– Pelinopeus ja se taitavuus ovat varmasti isoimmat. Korealaiset pelaajat jaksavat tehdä hommia. Ja pelaajat eivät ala sooloilla. Jos valmentaja jotain sanoo, niin sitten tehdään. Varmasti sekin on yksi iso vahvuus. Se huokuu, että kaikki tehdään joukkueen eteen ja joukkueen puolesta, Nissilä listaa. 

– Uskon, että se on ollut maajoukkueenkin vahvuus, että joukkueena kaikki tekevät hommia yhteisen hyvän eteen. Ja kun siihen lisää sen, että pelaajat ovat tosi taitavia, niin se on varmasti se syy, miksi niillä on mennyt niin hyvin, Nissilä jatkaa maajoukkueesta, joka eteni 2002 MM-kotikisoissa aina välieriin saakka. 

Nissilälle ei ole jäänyt epäselväksi, kuka on Etelä-Korean maajoukkueen suurin tähti. 

– Kyllä hän (Son Heung-min) näkyy täällä joka kadunkulmassa mainoksissa. On varmasti aika iso henkilö täällä, ja ei varmasti ole montaa ihmistä, jotka eivät sitä tiedä täällä, Nissilä toteaa Tottenhamin hyökkääjätähdestä.

– Vaikea sanoa, kehen suomalaisurheilijaan häntä vertaisi, mutta on päivänselvää, että hän on tosi iso ja suosittu henkilö täällä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Valioliigan seuraaminen on kuitenkin hankalaa itäisessä maassa. 

– Pelejä tulee välillä ihan siihen aikaankin, että niitä pystyy katsomaan, mutta monesti pelit tulevat yöllä. Täällä tulee tosi paljon futista telkkarista.

Brasilian ja Etelä-Korean välinen MM-ottelu ei tee tässä tapauksessa poikkeusta.

– Se taitaa juuri täällä olla aamuyöstä neljän aikaan, niin se on vähän hankala aika katsoa, Nissilä summaa. 

Brasilian ja Etelä-Korean kohtaaminen nähdään MTV:n ja C Moren kanavilla klo 21 alkaen. 

9:13
Jalkapallon MM-kisoissa voimasuhteet muodostumassa – Ranska suosikkina ylitse muiden: "Näyttää mestarijoukkueelta."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja