Suomalaisten vanha trendimatkakohde teki paluun – tässä syyt

Matkaoppaana vuosien ajan työskennellyt Eva Hjort kotiutui Kanarialle ja toimii siellä tällä hetkellä Finnmatkojen myynti- ja palvelupäällikkönä. Kanaria ei kuitenkaan ollut itsestään selvä kohde aloittelevalle matkaoppaalle.

Eva Hjort aloitti matkaopasuransa Teneriffalla seitsemän vuotta sitten ja asuu nykyään Gran Kanarialla. Ennakko-oletus Kanariasta ei ollut hääppöinen.

– Olin kauhuissani, kun olin kuullut juttua isoäitini viettämistä talvista Kanarialla. Mutta kuva minkä olin saanut Kanariasta, oli aivan turha, tuumaa Hjort nyt.

– Moni asia on muuttunut. Täällä on tehty kasvojenkohotus viimevuosien aikana, Hjort toteaa.

Hjortin mukaan erityisesti Gran Canaria kiehtoo yhä aktiivisempia ja nuorekkaampia matkailijoita.

– Täällä voi sukeltaa, surffata ja patikoida. Olin yllättynyt siitä, ettei tänne tulla enää örveltämään, eikä tämä ole bilekohde niin kuin ennen.

Vaikka Kanarialla on ollut maine siitä, että paikalle tullaan riehumaan, se on Hjortin mukaan mennyttä aikaa.

– Tänne tulee nuorta porukkaa joka käy ulkona, mutta he istuvat hienoissa loungeissa. He käyvät rannalla, jolta vuokrataan oma peti ja jolla nautitaan samppanja-sangriaa. Kulttuuri on muuttunut paljon.

Mutta ovatko örveltäjät ja löhöilijät lähteneet muualle, vai mistä on kyse Kanarian kasvojenkohotuksessa?

– Käyttäytyminen on muuttunut. Se sukupolvi, joka 1970-luvulla örvelsi, on kasvanut aikuiseksi. Kaiken kaikkiaan bilekulttuuri lomakohteissa on muuttunut paljon. Matkat kuitenkin maksavat sen verran, ettei tänne pääse ilmaiseksi. Täällä käy fiksua porukkaa, joka tulee harrastamaan ja shoppailemaan, ei möllöttämään rannalle.

Suomalaisista pidetään paljon

Kanarialla aktiviteettien harrastusmahdollisuudet ovat laajat laine- ja purjelautailusta golfiin ja patikointiin. Golfaus ja patikointi onnistuvat parhaiten talvella, kun ilma ei ole tukahduttavan kuuma. Etelän sukelluskohteista saatavien pohjoismaalaisten ja suomalaisten sukelluskouluttajien palveluja voi nauttia ympäri vuoden.

Eivätkä suomalaiset juhlijat ole Hjortin mukaan vuosien varrella pilanneet mainettaan Kanarialla. Suomalaiset lomailijat saavat tuntea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi kohteessa, jossa heillä on pitkät juuret ja perinteet. Palveluja on mahdollista saada suomeksi, ja jos matkalla kuitenkin suosii suomalaista ruokaa, on siihenkin mahdollisuus.

– Suomalaiset ovat äärimmäisen pidettyä väkeä. Kaiken kaikkiaan pohjoismaalaisista tykätään todella paljon. Suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset eivät soita poppia täysillä, he ovat ystävällisiä ja pitävät hotellihuoneet kunnossa. Maine on sellainen, että osataan käyttäytyä ja ollaan rauhallisia.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja