Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomalaisten ruokamuistoja aletaan kerätä

1:59Suomalaisten ruokamuistot talteen
Julkaistu 20.05.2016 20:44

MTV UUTISET

Suomalaisten ruokakulttuuria aletaan kerätä Kalevala-tyyppisesti talteen.

S-ryhmän, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Marttaliiton yhteishankkeen tavoitteena on kerätä yhteen jopa sata tuhatta suomalaisten ruokamuistoa ja -kokemusta.

Hanke toteutetaan muun muassa Ruokakalevala-nimisellä nettipalvelulla, muistoista koostetaan myös Ruoka-Kalevala-kirja.

– Ruokakulttuuri on meidän kaikkien omia kokemuksia ja niihin liittyviä tarinoita. Se voi olla sitä kebabia tai sitten suomalaista järvikalaa, kertoo kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK:lta.

Osana hanketta toimittaja Kari Lumikero lähtee video-Lönnrotina Suomen eri kolkkiin tallentamaan ruokamuistoja.

– Tässähän on tapahtunut valtava murros. Ennen vanhaan suomalaiset söivät kastiketta, perunaa ja porkkanaa päälle. Nyt tämä etninen ruokakulttuuri on lyönyt läpi myös Suomessa ja se näkyy, MTV:n pitkäaikainen toimittaja Lumikero sanoo.

Marttaliitto muistuttaa, kuinka tärkeä kiireidenkin keskellä olisi järjestää yhteisiä ruokahetkiä.

– OECD:n tilastojen mukaan Suomessa syödään vähiten yhdessä. Perheiden yhteinen aika on eriytynyt ja on kiire harrastusten takia. Sen en vuoksi me haluaisimme olla edistämässä yhdessä syömistä, sanoo Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

Lisää aiheesta:

Näin suomalainen kouluruokailu on muuttunut ajan saatossa – nykyään kouluruokailussa mietitään myös ilmastokysymyksiä: "Roskakalaa hyödynnetään jo"Valtava muutos suomalaisessa ruokakulttuurissa: "1960-luvulla ihmiset toivoivat, että olisi edes yksi lihallinen päivä"Yksi Suomen tärkeimmistä ruoista sai juhlapäivän: "Suomalaisen ruokakulttuurin yksinkertaisen nerokas ydin" Huippukokki Jyrki Sukula: "Ei roiskeläppää voi kutsua pizzaksi!" Tuhannet innostuivat Facebook-ryhmästä – nyt syödään vain 3,50 eurolla päivässä!Martoille tunnustus palkintogaalassa: "Suomalainen ruokaperinne elää vahvana"
Kulttuuri

Tuoreimmat aiheesta

Kulttuuri
  • pe19:47
    Koulu

    Taidetestaajien Keskinen: Balettiesitys olisi pitänyt keskeyttää

  • pe17:16
    Mannerheim

    Mannerheimille rakas asia ehti jo kadota – elämys palasi takaisin remontoituun kotimuseoon

  • pe15:45
    Taide

    Pekka Halosen teokset hurmaavat Champs-Elyséen kupeessa – MTV paikalla näyttelyssä

  • ke06:30
    Helsinki

    Kirja-arvio: Asiat eivät muutu, jos joku ei niihin tartu – nämä hahmot olivat muuttamassa Stadia

  • ma05:42
    Keksinnöt

    Keksijä Raimo, 85, rakensi pihalleen 20-tonnisen brontosauruksen niksibetonista