Tuhannet innostuivat Facebook-ryhmästä – nyt syödään vain 3,50 eurolla päivässä!

vihannekset
Shutterstock

Voiko halvalla syödä terveellisesti ja monipuolisesti? Syyskuun ensimmäisenä päivänä käynnistyy tempaus Syyskuun halparuokalaiset, Facebook-tapahtuma, jonka takana ovat Funky Fit -hyvinvointitehtaan Sari Rito ja Essi Määttä.

Facebookiin perustettu Syyskuun halparuokalaiset -tapahtuma on kerännyt huikean suosion. 15 000 innostunutta on ilmoittanut osallistuvansa tempaukseen, minkä lisäksi 20 000 henkilöä on kiinnostunut kokeilusta. Kokeilun ideana on elää syyskuu 3,50 euron päiväbudjetilla henkeä kohden ja syödä samalla terveellisesti.

– Törmäämme päivittäin työssämme asiakkaisiin, jotka kokevat haasteellisena syödä terveellisesti, kun budjetti on tiukka. Päätimme laittaa itsemme likoon, jotta voisimme tarjota mahdollisuuksia esteiden sijaan, kertoo Sari Rito, Funky Fitin yrittäjä.

– Halusimme luoda asiakkaillemme alustan, jossa voimme tukea ja jakaa ideoita. Yhdessä haasteidenkin kohtaaminen on mukavampaa. Terveellinen ruoka on aiheena esillä koko ajan enemmän, ja siihen liittyy myös vahvoja tunteita. Toivoisin, että ihmiset muistaisivat terveellisen syömisen olevan mahdollista monella eri tapaa, monella eri budjetilla- ettei ole olemassa vain yhtä totuutta olemassa.

Rito uskoo, ettei monipuolisen ja ravinteikkaan ruoan tarvitse olla aina kallista. Mielikuvitus ja oma asenne riittävät pitkälle. 

– Mahtavaa, että olemme saaneet näin upean määrän ihmisiä innostumaan mukaan! Pelkästään jo tieto siitä, että moni miettii omia kulutustottumuksiaan ja tätä kautta myös vähentää ruuan hävikkiä, lämmittää sydäntä.

Hän uskoo, että haasteellisinta projektissa tulee olemaan ajankäyttö.

– Lasten ja töiden keskellä ruuanlaittoon ja suunnitteluun ei aina jää niin paljoa aikaa kuin toivoisi. Uskon, että se on myös positiivinen "ongelma", sillä niin moni painii saman asian kanssa. On lohduttavaa heille tietää, ettei itsellänikään aika aina riitä kaikkeen. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.