Huippukokki Jyrki Sukula: "Ei roiskeläppää voi kutsua pizzaksi!"

Tuleeko pizzasta Suomen kansallisruoka? 8:18 Tuleeko pizzasta Suomen kansallisruoka?

Huippukokki Jyrki Sukula vieraili MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa 7. lokakuuta ja antoi omat mielipiteensä Suomen kansallisruoasta.

Jyrki Sukulalla oli Huomenta Suomessa vieraillessaan vahva mielipide siitä, ettei pizza kuulu Suomen kansallisruoaksi.

– Pizza se ei voi olla, koska ei sitä roiskeläppää oikeasti voi kutsua pizzaksi, naurahtaa Sukula.

Kansallisruoasta kyseltiin Sukulalta, koska Suomen 100-vuotissyntymäpäivien kunniaksi Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry järjestävät äänestyksen Suomen kansallisruoasta. Ehdokkaita äänestyksessä on 12 ja listalta löytyy muiden muassa pitsa, karjalanpaisti, mämmi ja karjalanpiirakka.

Sukulalta kysyttiin, mikä hänen mielestään on Suomen kansallisruoka.

– Tämähän on meille kaikille hyvin henkilökohtainen asia. Meillä on omat sukutaustamme. Meillä on omat perhetaustat ja omat tunnetaustat. Ja meillä on ne ruoat, mitä ollaan syöty, Sukula sanoo.

Pudottamalla jotkut vaihtoehdoista pois Sukula kuitenkin saa nimettyä yhden ruoan, joka hänen mielestään ansaitsisi paikan Suomen kansallisruokana.

– Karjalanpiirakka. Käsityö, ruistaikina, innovatiivinen, ohut. Se on niin kuin meidän pizza, Sukula toteaa pohdintansa jälkeen.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!