Martoille tunnustus palkintogaalassa: "Suomalainen ruokaperinne elää vahvana"

karjalanpiirakka (1)
Karjalanpiirakat ovat suomalaista perinneherkkua.

Martat ovat saaneet Ruokateko2016-palkinnon vuosittaisessa Muoto2016-gaalassa.

Marttojen valintaa raati perusteli muun muassa pitkäjänteisellä, arvokkaalla työllä, jota Martat ovat tehneet suomalaisen ruokakulttuurin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi.

– Martoissa on testattu, kokeiltu ja valmistettu jo 117 vuoden ajan ruokaa suomalaiseen makuun, Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja Lea Sairanen toteaa tyytyväisenä.

– On upeaa, että näin moni arvostaa tarjoamaamme neuvontaa, hän jatkaa.

Martat ovat myös keräämässä suomalaisten ruokamuistoja RuokaKalevalaan, maakuntien pito- ja perinneruokia sekä valitsemassa Suomi100-juhlavuoteen Suomelle kansallisruokaa yhdessä suomalaista ruokakulttuuria edistävän Elo-säätiön kanssa.

Marttojen ruokaneuvonta tavoittaa vuosittain 110 000 henkilöä. Martat.fi-verkkopalvelun vierailut nousevat yli 6 miljoonaan. Sosiaalisen median kanavissa viihtyy yli 90 000 marttailusta kiinnostunutta fania. 

– Suomalainen ruokaperinne elää vahvana myös tänään ja tulevaisuudessa, meidän jokaisen ruokalautasella, Sairanen toteaa..

Lähde: Marttaliitto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!