Martat ovat saaneet Ruokateko2016-palkinnon vuosittaisessa Muoto2016-gaalassa.
Marttojen valintaa raati perusteli muun muassa pitkäjänteisellä, arvokkaalla työllä, jota Martat ovat tehneet suomalaisen ruokakulttuurin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi.
– Martoissa on testattu, kokeiltu ja valmistettu jo 117 vuoden ajan ruokaa suomalaiseen makuun, Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja Lea Sairanen toteaa tyytyväisenä.
– On upeaa, että näin moni arvostaa tarjoamaamme neuvontaa, hän jatkaa.
Martat ovat myös keräämässä suomalaisten ruokamuistoja RuokaKalevalaan, maakuntien pito- ja perinneruokia sekä valitsemassa Suomi100-juhlavuoteen Suomelle kansallisruokaa yhdessä suomalaista ruokakulttuuria edistävän Elo-säätiön kanssa.
Marttojen ruokaneuvonta tavoittaa vuosittain 110 000 henkilöä. Martat.fi-verkkopalvelun vierailut nousevat yli 6 miljoonaan. Sosiaalisen median kanavissa viihtyy yli 90 000 marttailusta kiinnostunutta fania.
– Suomalainen ruokaperinne elää vahvana myös tänään ja tulevaisuudessa, meidän jokaisen ruokalautasella, Sairanen toteaa..
Lähde: Marttaliitto