Suomalaistähti uupui täysin urheilijaelämään, havahtui totuuteen kesken kisan – "Tuli seinä vastaan"

Golfari Mikko Korhonen vetäytyi miesten Euroopan-kiertueelta toukokuun alussa. Hän suunnittelee paluuta ensi kaudeksi.

Golfin ammattilaispelaaja Mikko Korhonen kertoo uupuneensa elämäänsä ammattilaiskiertueella ja aikoo pitää kisataukoa kauden loppuun. Korhonen kertoo tiedotteessaan, että hakee miesten Euroopan-kiertueelta mahdollisuutta siirtää pelioikeutensa ensi kaudelle lääketieteellisin perustein.

– Tuli seinä vastaan. Totaalinen uupuminen, Korhonen kertoi.

Korhoselle, 43, tämä kausi on 19:s ammattilaisena, sillä hänen ammattilaisuransa alkoi vuonna 2005. Miesten eurooppalaisella pääkiertueella hän on pelannut 246 kilpailua, joista hän on voittanut kaksi. Enemmän voittoja suomalaismiehistä on ottanut vain uransa jo lopettanut Mikko Ilonen.

– Minulla on menossa nyt 19. kausi ammattilaisena ja 12:s pääkiertueella. Yhtään pidempää taukoa ei ole ollut. Ensimmäisenä koronavuonna tuli muutaman kuukauden paussi, mutta se on ainoa, Korhonen laski.

– Jo muutaman kauden ajan olen huomannut, ettei paloa, virtaa tai tarvittavaa jaksamista ole riittävästi. Muutama vuosi on menty aika höyryillä ja jaksamisen rajoilla. En vain yksinkertaisesti ole osannut tehdä asioita toisin, Korhonen valotti.

Hänen tämän kauden viimeiseksi kisakseen jäi toukokuun alussa pelattu kilpailu Italiassa. Siellä Korhonen varmistui pitkään kyteneestä ajatuksesta, että hänen on tehtävä muutos elämäänsä. Korhonen vetäytyi Italiassa kesken kisan, ja silloin syyksi kerrottiin ylävartalovamma.

– Italian kisassa en enää pystynyt jatkamaan pelaamista. Tietyllä tavalla olin aavistanut, että minun on tehtävä muutos tai jotain tällaista saattaa sattua, ja sitten yhtäkkiä vaihtoehtoja ei enää ollut, Korhonen kertoi.

Kotonakin ajatukset olivat golfissa

Korhonen on sulatellut uutta tilannetta vähitellen. Hän halusi julkistaa uupumisensa vasta, kun hänellä on selkeät suuntaviivat tulevaisuuteen ja uran jatkamiseen. Korhonen pitää erittäin tärkeänä sitä, että urheilijoiden uupumisesta puhutaan.

– Olen aina laittanut urheilun etusijalle, ja tämä työ on 24/7-työtä. Kun menestystä tuli, paineetkin kasvoivat. Ajatukset olivat aina treenaamisessa ja urheilussa, vaikka olisit kotonakin. Minulla se meni siihen, että vilkuilin kotona kelloa, että nyt pitää lähteä treenaamaan. Stressasin siitä, enkä lopulta pystynyt tekemään kotona mitään, kun olin niin loppu, Korhonen kertoi tiedotteen mukaan.

Kokenut urheilija on myös uusioperheen isä. Työ ammattilaiskentillä vaati paljon matkustamista, ja uupuneena hän ei jaksanut olla läsnä perheensä kanssa.

– Kun olen nyt työntänyt urheilua vähän taka-alalle, olen päässyt olemaan eri lailla läsnä ja luomaan vahvempaa suhdetta lapsiinkin. Olen pystynyt keskittymään vain perhe-elämään, Korhonen kertoi.

Hänen mukaansa palo golfia ja kilpailemista kohtaan on hiljalleen syttymässä. Jos hän saa siirrettyä pelioikeutensa ensi kauteen, silloin on paluun aika.

– Tämä on ollut minulle aivan uusi ja vaikea tilanne, johon ei ole ollut minkäänlaisia askelmerkkejä tai ohjekirjaa. Tasapaino on kuitenkin löytymässä, ja nyt keskityn palautumiseen. Tuntuu hyvältä ja tärkeältä kertoa asiasta, Korhonen sanoi.

Korhosen ohella urheiluun liittyvästä uupumuksesta on viime aikoina kertonut muun muassa seitsenottelija Maria Huntington.

Lue myös:

    Uusimmat