Suomalaistähti reagoi voimakkaasti ruotsalaislehdessä valmentajakohuun – "Ei ole okei käyttää sanaa huora"

Jalkapallon kotimaisessa Kansallisessa liigassa nähtiin aiemmin kohahduttava tilanne, jossa Ilves-luotsi Mika Lahtinen käytti sanaa huora. Helmareiden hyökkääjätähti Linda Sällström antoi Sportbladetin haastattelussa voimakasta palautetta Lahtisen suuntaan.

Tapaus sattui Ilveksen ja HJK:n välisessä ottelussa toissa viikolla. Tilanne tallentui Ruutu+-palvelun tallenteelle. Ilveksen 17-vuotias pelaaja epäonnistui haltuunotossa ja Lahtinen reagoi tilanteeseen kovalla äänellä.

– Vittu, mikä huora sentään. Vittu näitä meidän kosketuksia, Lahtinen totesi.

Lahtinen painotti jälkikäteen, että ei kohdistanut huutoaan keneenkään yksittäiseen pelaajaan. 

Useat Helmareiden maajoukkuetähdet tuomitsivat Lahtisen sanat ja reagoivat asiaan sosiaalisessa mediassa.

– Sellainen kieli ei ole meidän mielestämme ok ja halusimme huomioida asian. Nyt voin puhua vain omasta puolestani ja omista mielipiteistäni. Mielestäni ei ole ok käyttää sanaa huora. Tuntui, että halusin huomioida asian, Sällström sanoi.

– Ihmiset tekevät virheitä ja en ole oikea henkilö sanelemaan oikeita tuomioita. Vaikka he sanovatkin, että se ei ollut osoitettu yksittäiselle pelaajalle, niin ei se mielestäni ole oikein huutaa sitä sanaa jalkapallokentällä tai ylipäätään missään, Sällström jatkoi.

Jalkapallon pelaajayhdistys tuli ulos samanlaisella viestillä. Lahtisen sanktio on edelleen Palloliiton käsittelyssä.

– Olimme yhtenäisiä sen suhteen, että tunteet voivat kuumentua ja kirosanoja lentää. H-sanaa ei kuitenkaan voi laskea tavalliseksi kirosanaksi. Se on loukkaavaa ja se ei kuulu jalkapallokentälle eikä yhteiskuntaan, Sällström päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja