Ykkösessä rasistista huutelua – Palloliitto päästi kohupelaajan varoituksella

Palloliitto on päästänyt jalkapallon Ykkösessä pelaavan EIF:n maalivahdin Jonathan Jäntin varoituksella elokuun lopussa tapahtuneesta rasistisesta huutelusta.

Videolla tiistain myöhäisillan Tulosruutu.

Jäntti kutsui elokuussa KTP:n brasilialaishyökkääjä Silvaa apinaksi kaksikon yhteentörmäyksen jälkeen. Tilanne sattui 1–1-tasapeliin päättyneen ottelun loppuhetkillä.

Muun muassa KTP:n kapteeni Topi Pasi tuomitsi Jäntin rasistisen huutelun ottelun jälkeen vahvasti. 

– Ennen itse ottelun kommentoimista, haluan aloittaa sillä, että jalkapalloon kuuluvat tunteet. Välillä taklaillaan, välillä huudellaan, mutta siinä vaiheessa, kun mennään rasististen kommenttien puolelle, niin se ei kuulu urheiluun, jalkapalloon tai muuhunkaan elämään, Pasi sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Se on erittäin tuomittavaa, että jos käydään huutamassa meidän pelaajaa apinaksi. Se ei kuulu tähän nykypäivään enää, Pasi jatkoi. 

Tapahtuneesta ei tehty alkuun minkäänlaista kurinpitoraporttia Palloliitolle, minkä myötä kotijoukkue KTP teki ilmoituksen itse.

EIF:kin reagoi tapaukseen ja hyllytti Jäntin omatoimisesti kolmesta ottelusta, joskin perui pannan yhden ottelun jälkeen, kun seuran toinen maalivahti loukkaantui.

Tammisaarelaisseura kertoi tiedotteessa, ettei se missään nimessä hyväksy Jäntin käytöstä ottelun loppuhetkillä. Myös Jäntti ehti pyytää sanojaan anteeksi.

– Olen todella pahoillani sanoistani. En ole rasisti, toivon, että ihmiset eivät tuomitse minua kahden mustan sekunnin takia, Jäntti kommentoi Instagram-päivityksessään. 

Jäntti on jo vapautunut EIF:n pannasta. Tapausta tutkinut Palloliitto puolestaan julkisti oman kurinpitopäätöksensä verkkosivuillaan tänään keskiviikkona: Palloliitto päästi Jäntin varoituksella. 

Lue myös:

    Uusimmat