Suomalaislupausta viedään jopa NHL-kärkivarausten joukkoon – asiantuntija tylyttää: ”Hän on hyvä pelaaja, mutta…”

HIFK-hyökkääjää Anton Lundellia viedään jopa kärkikymmenikköön NHL:n varaustilaisuuden ennakkolistauksissa. Epäilijöitä kuitenkin riittää.

Päättyneellä kaudella Lundell nakutti 44 liigaotteluun tehot 10+18=28.

18-vuotiaalle Lundellille mennyt kausi oli jo toinen miesten tasolla.

Pohjois-Amerikassa NHL:n tilanne on hyvin mystinen, sillä sen kausi on tauolla koronaviruspandemian takia. Poikkeustila vaikuttaa myös sarjan varaustilaisuuteen, joka uhkaa siirtyä myöhempään ajankohtaan.

Tämä ei estä ennakointia.

Kanadalainen TSN ja ympäri Pohjois-Amerikkaa toimiva The Athletic julkaisivat verkkosivuillaan omat listaukset varaustilaisuuden kärkinimistä.

NHL ei ole järjestänyt vielä niin sanottua arvontatilaisuutta, jossa selviää, missä järjestyksessä ensimmäiset 15 joukkuetta varaavat tulevan kesän tilaisuudessa.

TSN:n nuorten pelaajien asiantuntija Craig Button pyöräytti todennäköisyyksiin pohjautuvaa simulaattoria, joka asetti joukkueet järjestykseen. Button sijoitti suomalaishyökkääjä Lundellin vuorolle 13. Kyseisessä skenaariossa Lundellin uusi joukkue olisi New York Rangers.

Sen sijaan The Athleticin puolella Lundellille povattiin vieläkin korkeampaa sijoitusta.

Suomalaishyökkääjää vietiin Chicago Blackhawksiin, numerolla yhdeksän.

– Lundellin kahden suunnan peli on jotain sellaista, mitä Blackhawks todellakin tarvitsee, The Athleticin chicagolaistoimittaja Scott Powers kirjoitti.

Powers mainitsi erikseen Lundellin luistelun, joka herättää kysymysmerkkejä.

The Athleticin nuorten pelaajien asiantuntija Corey Pronman vei kyseenalaistuksen vielä pidemmälle.

– En hirveästi lämpene sille, että Lundell varattaisiin numerolla yhdeksän. Hän on kyllä hyvä pelaaja, mutta hänestä ei ehkä tule aivan sellaista NHL:n kärkiketjujen tähteä, Pronman sivalsi.

Pronmanin mukaan kyseisellä vuorolla on tarjolla vielä Lundellia lupaavampia pelaajia.

– Tiedän, että näkemykseni ei saa välttämättä hirveästi kannustusta, mutta mitä enemmän juttelin kauden loppuvaiheilla NHL-scouttien kanssa, sitä pessimistisemmäksi tulin sille, että Lundell voitaisiin varata kymmenen kärkipelaajan joukossa, Pronman totesi.

Niin TSN:n Button kuin The Athleticin toimittajat pitivät kanadalaista Alexis Lafreniereä ykkösvarauksena. Hänen todennäköisin seura on Detroit Red Wings, joka oli NHL:n keskeytyshetkellä koko sarjan viimeisenä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja