Suomen NHL-lupauksesta ristiriitaista raporttia: "Hänestä liikkuu harhaanjohtavia tietoja"

2:18
Anton Lundell kertoi odotuksistaan NHL-varaustilaisuudesta Tulosruudun haastattelussa huhtikuussa.

Kesän NHL-varaustilaisuuden kirkkain suomalaisnimi Anton Lundell on nostettu sijalle yhdeksän The Athletic -lehden tuoreimmassa rankinglistauksessa. Saman lehden toinen toimittaja oli vain paria päivää aiemmin huomattavasti pessimistisempi HIFK-hyökkääjän suhteen.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Wheeler julkaisi maanantaina viimeisen päivityksen vuoden 2020 TOP100-varausrankingistaan. Listat on koostettu hartaasti keskustelemalla kykyjenetsijöiden, valmentajien ja seurajohtajien kanssa sekä seuraamalla pelaajien otteita ottelulähetysten ja videonäytteiden kautta.

Lundell on listalla yhdeksäntenä, jolle paikalle Wheeler sijoitti hänet myös helmikuussa julkaistussa edellisessä raportissaan. Suomalaispelaajista sadan listalle mahtui tällä kertaa 11 pelaajaa, joista kolme ensimmäisen kierroksen 31 parhaan joukkoon.

– Lundellin taidoista ja luistelusta liikkuu harhaanjohtavia tietoja, että ne olisivat isoja huolenaiheita hänen TOP10-valinnalleen. Olen eri mieltä monesta syystä kummassakin asiassa, Wheeler kirjoittaa.

– Hänellä ei ole samanlaisia dynaamisia kykyjä kuin hänen edelleen listatuilla hyökkääjillä eikä hän koskaan tule polttamaan puolustajia rynnistyksillään, mutta hän on parempi syöttäjä kuin mitä hänestä normaalisti puhutaan, minkä lisäksi hän on vahvempi b-pisteen kaarella kuin suurin osa hänen ikätovereistaan, toimittaja jatkaa.

Wheeler nostaa esiin Lundellin kyvykkyyden keskijäällä sekä nopean päätöksentekotaidon ja pelin lukemisen.

– Tuntuu aina, että Lundell on mukana ja vaikuttaa peliin (kiekon kanssa tai ilman). Pelin saatossa tuo tuottaa tulosta.

Muista suomalaisista Tapparan laitahyökkääjä Kasper Simontaival on Wheelerin listalla sijalla 27 ja Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen sijaa alempana.

Toinen näkemys huomattavasti varautuneempi

Vain muutamaa päivää aiemmin saman lehden toimittaja Corey Pronman esitti kuitenkin selvästi skeptisemmän arvion Anton Lundellin varausvuorosta kesän 2020 draftissa. 18-vuotias hyökkääjä oli tällä listalla vasta 16:s.

Arviossaan Pronman ei kuitenkaan ollut täysin varma siitä, mihin kategoriaan helsinkiläinen kuuluisi.

– Lundell oli erittäin vakuuttava kahdella ammattilaiskaudellaan ja teki merkittäviä tehoja Liigassa 17- ja 18-vuotiaana. Katsoin Lundellin pelaamista todella paljon viimeisen kolmen vuoden aikana, joista ainakin 15 ottelua suorana, ja silti minulla on vaikeuksia päättää, mitä ajattelen hänestä, Pronman pohjustaa.

– Näen pelaajan, joka on pelannut miehiä vastaan nuorella iällä todella tehokkaasti, ollut vuosia edellä ikäluokastaan ja joskus merkittävissä rooleissa, kuten silloin, kun hän tahkosi melkein 20 minuuttia nuorten MM-kultafinaalissa 2019.

– Silti hänen pelaamisensa voi näyttää värittömältä. Hänen nopeutensa on keskinkertaista, ja samalla, kun näen välähdyksiä hänen luovuudestaan kiekon käsittelijänä ja syöttäjänä, en sanoisi sitä tasavarmaksi, Pronman pohtii.

Kummankin toimittajan listauksissa ykköseksi nousee kanadalaislaituri Alexis Lafreniere ennen sentteri Quinton Byfieldia. Wheelerin listalla kolmas on itävaltalainen keskushyökkääjä Marco Rossi, kun taas Pronmanilla paikan vie saksalainen laitahyökkääjä Tim Stutzle.

NHL:n varaustilaisuus on perinteisesti järjestetty juhannuksen aikaan, mutta tänä vuonna draft on jouduttu lykkäämään toistaiseksi ratkaisemattomaan ajankohtaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja