Hurja huhu Anton Lundellista sai kannattajat huolestumaan: NHL:n tähtitulokasta leivotaan osaksi jättimäistä pelaajakauppaa

Keskiviikkoamun Tulosruudussa parhaat palat viime yön NHL-kierrokselta.

NHL:n siirtomarkkinoista liikkuu jos jonkinlaisia huhuja, mutta tuoreimmat tiedot Florida Panthersin suunnitelmista ovat saaneet kannattajatkin huolestumaan.

Floridan kerrotaan olevan erittäin kiinnostunut vahvistamaan takalinjojaan mitat täyttävällä vasemman puolen puolustajalla, ja Arizona Coyotesin huippupakki Jakob Chychrun vastaisi vaatimuksia.

Chychrun on yksi kroonisessa alhossa vaeltavan Arizonan joukkueen harvoista valopilkuista, ja 23-vuotiasta kanadalaista pidetäänkin NHL:n puolustajaeliittiin kuuluvana pelaajana.

Kaiken kukkuraksi Chychrun on sidottu vielä seuraaviksi kolmeksi kaudeksi erittäin seuraystävälliseen sopimukseen, joka pitää hänen vuosipalkkansa 4,6 miljoonassa dollarissa.

Floridan dilemma on se, että uudelleenrakennusta virittelevä Arizona tietää paremmin kuin hyvin käsissään olevan siirtopalikan arvon ja aikoo pyytää siitä todella kovaa hintaa.

Sportsnetin toimittaja Jeff Marek kertoi viime viikolla, että Arizona haluaisi Chychrunista Floridan kaksi lupaavinta nuorta pelaajaa, maalivahti Spencer Knightin ja sentteri Anton Lundellin, sekä tulevan ykköskierroksen varausvuoron.

– Se kuulostaa paljolta, ja se onkin, mutta se on Chychrunin hinta, Marek totesi.

The Fourth Period -sivuston NHL-toimittaja David Pagnotta puolestaan lisäsi vettä myllyyn viikonloppuna.

– Olen saanut kuulta lukuisilta ihmisiltä, että Florida on erittäin kiinnostunut. Panthersilla ei kuitenkaan ole vuoden 2022 ykköskierroksella varausta (se kuuluu Buffalolle). Olisiko heidän pakettinsa tarpeeksi, jos siihen kuuluisi vuoden 2023 ykköskierroksen varausvuoro? Minulle on kerrottu, että Coyotes todella pitää Anton Lundellista, Pagnotta kertoi.

Myös Sportsnetin Elliotte Friedman on ottanut kantaa Chychrunin tilanteeseen tuoreessa artikkelissaan.

– Useampi joukkue on iskemässä tähän kovaa. Florida on ilman muuta yksi niistä, mutta en ole vakuuttunut siitä, että he haluaisivat liikuttaa Anton Lundellia, Friedman kirjoittaa.

Friedmanin mukaan myös Columbus, Anaheim, Boston, Carolina ja Colorado ovat mukana tarjouskilpailussa.

Friedmanin epäilykset osuvat yksiin Florida Panthersin kannattajakunnan kanssa, sillä etenkin Twitterissä Lundellin kauppaamista on pidetty äärimmäisen harkitsemattomana liikkeenä.

20-vuotias Lundell on nauttinut jo tulokaskaudellaan erittäin suurta vastuuta Panthersin keskikaistalla ja on noussut tulokkaiden pistepörssin kolmanneksi. Säännöllisesti alivoimaa pelaava suomalainen on kellottanut jo yli sata minuuttia jääaikaa miesvajauksella.

Joulukuun alusta laskettuna Lundell on takonut 21 viimeisimmässä ottelussaan 7+12=19 pistettä.

Florida Panthersia seuraava toimittaja George Richards kirjoitti Twitterissä ytimekkäästi, ettei usko Lundellin kauppaamiseen.

– Uskonko siihen? En.

Florida Panthers on koko NHL:n kärkijoukkue. 43 ottelussa se on kerännyt 63 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat