Suomalaislahjakkuus tähyää vielä yhtä mestaruutta nuorten arvokisoista

Moukarinheittäjä Silja Kosonen on aloittanut kesän kilpailukauden komeilla yli 72 metrin tuloksilla. Hänen päätavoitteensa on silti alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Espoossa eikä aikuisten MM-kilpailuissa elokuussa Budapestissa.

Aikuisten arvokisoissa Kosonen kehittyi viime vuonna finaalitasolle. Nuorten kisoissa hän saavutti 19-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden kesällä 2021.

– Espoon kisat on päätavoite. Ne ovat viimeiset junnukisani ja nyt tapahtumalla on vielä erityistä tunnearvoa, kun kisat ovat Suomessa, Kosonen selittää arvojärjestystä.

– Ei tarvitse matkustaa kauaksi, ja kilpailussa saa varmasti kannustusta kotiyleisöltä.

Eikä Kososta ujostuta paljastaa tavoitettaan.

– Voitto. Lähden voittamaan.

Odotetun hyvä avaus kauteen

Kososen ennätys 73,43 on kesältä 2021. Tällä kaudella hän on ylittänyt kaikissa kilpailuissaan 70 metriä, ja 72-metriset ovat hänen uransa toiseksi ja kolmanneksi parhaat tulokset.

– Tuli aika onnistunut aloitus kaudelle, Kosonen toteaa.

– Osasin odottaa kevään leirin perusteella hyvää kauden avausta. Olen tyytyväinen varsinkin siihen, että olen saanut tason nousemaan yli 70 metriin.

Teneriffan leiri onnistui hyvin, vaikkei siellä paljastunut mitään mullistavaa kehitysloikkaa.

– Voimaharjoittelussa on tullut vähän kehitystä. Tärkeintä taitaa silti olla se, että olen pysynyt terveenä, Kosonen jatkaa.

– Ihan perushomma on riittänyt kehitykseen.

Ennätyslukemia Kososelta voi odottaa vaikka Paavo Nurmen kisoista Turusta 13. kesäkuuta.

– Se on yksi kauden pääkilpailuista ja odotan sitä innolla. Tulee tasokas kilpailu, ja se on minulle niin lähelle kotikilpailua kuin voi olla. Tulee perhettäkin katsomoon, Kosonen kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat