Nyt ei päätä palele! Suomalaisurheilija lataa hurjan tavoitteen MM-Budapestiin: "Olisi tyhmää lähteä leikkimään"

Toni Kuusela lataa hurjan tavoitteen keihäskilpailuun: "Tyhmää lähteä ihan leikkimään" 1:50
Toni Kuusela lataa hurjan tavoitteen keihäskilpailuun: "Tyhmää lähteä ihan leikkimään".

Yleisurheilun MM-kilpailuissa heitetään perjantaina miesten keihään karsinta. Kalevan kisoissa Lahdessa hopealle nakannut Toni Kuusela aikoo lähteä Budapestistakin mitali kaulassaan.

Voit katsoa Toni Kuuselan haastattelun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Kuusela heittää perjantain karsinnassa A-ryhmässä, joka aloittaa kilpailunsa kello 11.10 Suomen aikaa. Perjantaina mies vakuutti MTV Urheilun haastattelussa olevansa valmis. 

Voisin väittää, että aika hyvä kroppa ja hyvä mieli. Ei muuta kuin karsimaan.

Keihään karsintaraja on asetettu 83 metriin. Kuusela arvioi, että loppukilpailuun päästäkseen pitää heittää "hyvin lähelle" karsintarajaa.

Nämä on kuitenkin MM-kisat. Parempi, kun heittää sen yli.

Kuusela on heittänyt kauden parhaallaan Pihtiputaalla heinäkuussa tuloksen 84.37. 80 metriä on ylittynyt kauden avausta lukuunottamatta kaikissa kilpailuissa. Kauden kuuden kilpailun keskiarvo on 81.40.

Tasaisin kausi ehkä koskaan itselleni. Vähemmillä ongelmilla on selvitty kuin aikasempina vuosina. Muutama pieni ongelma, jotka ovat ennen MM-kisoja vaikuttaneet, mutta eipä se täällä menoa haittaa.

Kuuselan kauden paras tulos riittää maailmantilastossa 12. sijaan. Enemmän on kuitenkin Kuuselan mukaan pankissa MM-kisoja varten. Tunne on, että keppi lentää Budapestissa pidemmälle.

Kyllä se tulee vähän enemmänkin pidemmälle.

Maailman kärki on tänä vuonna tasainen, mutta haamuheitot ovat toistaiseksi jääneet puuttumaan. Kauden kolmen kärjessä ovat Tshekin Jakub Vadlejch,  Saksan Julian Weber ja Intian Neeraj Chopra tuloksilla 89.51, 88.72 ja 88.67. Kuuselan oma ennätys on toissa kesältä peräisin oleva 85.03.

Vaikka matka kauden tilastokärkiin mitataan tässä kohtaa kautta metreissä, ei Kuusela epäröi paaluttaa hurjaa tavoitetta MM-näyttämölle.

En mitään muuta lähde hakemaan kuin mitalia. Se olisi tyhmää tänne lähteä ihan leikkimään. Kyllä minä mitalin kanssa lähden kotiin, Kuusela sanoo.

– Siellä 3-4 aika tosi kovaa äijää ja arvokisoissa tulee uusiakin siellä. Täyden päivätyön saa tehdä, että pärjää noiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat