MM-kultaa ylivoimaisella esityksellä kuitannut Silja Kosonen iloitsi etenkin yhdestä asiasta: "Olen siitä aika iloinen"

Moukarinheittäjä Silja Kosonen saavutti kauden suuren tavoitteensa, kun hän voitti lauantaina ylivoimaisesti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Kosonen heitti Kenian Nairobissa käydyssä kilpailussa 71.64 ja jätti muut yli neljän metrin päähän. 

Kosonen kuvaili sunnuntaina MTV Urheilulle onnistuneensa finaalissa kaikin puolin hienosti lämmittelystä lähtien.

– Ainakin alkulämppä meni sujuvasti, en tehnyt liikaa kaikkea, etten mennyt ihan loppuun ennen kisaa. Sain jalat toimimaan hyvin kisassakin, Kosonen kuvaili.

Erityisen tyytyväinen 18-vuotias heittäjä tuntui olevan siitä, miten osasi suhtautua kilpailemiseen.

– Osasin ottaa nämä kisat tosi rennosti ja olin hyvällä päällä siellä koko ajan ja nautin tekemisestä. Pidin hauskaa kentällä. Olen siitä aika iloinen, miten sillä puolella suoriuduin.

Kosonen on tällä kaudella parannellut moukarin Suomen ennätystä, joka kirjataan tällä hetkellä 73.43. Tulos on myös alle 20-vuotiaiden maailmanennätys, joten suomalainen lähti kilpailuun suurena ennakkosuosikkina.

Kosonen sanoo, ettei ottanut ulkopuolisista odotuksista paineita ennen kilpailua.

– Ehkä kovimmat paineet tulevat itseltäni, olen koettanut sivuuttaa muun kansan paineet. Omat tavoitteet ovat niin kovat, että kyllä se vähän paineita luo. Mutta on hyväki olla pikkaisen paineita kisassa. Ihan hyvin selvisin niistä, enkä niitä hirveesti ajatellut ja stressannut.

Kosonen edusti Suomea myös Tokion olympialaisissa, mutta kilpailu tyssäsi karsintaan. Olympialaisten jälkeen virtaa ja motivaatiota riittää hienosti loppukauteen.

– Ën oikeastaan ehtinyt Tokion jälkeen edes ajatella hirveästi mitään uupumista. Se motivoi jatkamaan. Haluan menestyä hyvin Kalevan kisoissa ja Ruotsi-ottelussa.

Ensi viikonlopun Kalevan kisoista ja parin viikon päässä odottavasta Ruotsi-ottelusta Kosonen tavoittelee tietysti voittoa. Mainittujen lisäksi jäljellä kilpailukalenterissa ovat vielä Tour de Hammer -kiertueen päätöskisa Rovaniemellä ja SM-heittoviisiottelu Helsingissä.

– Kiva lopetus kaudelle. Pääsee tekemään muitakin lajeja ja vähän huumorilla tekemään siellä.

Lue myös:

    Uusimmat