Suomalainen NHL-sankari palautettiin pikavauhtia farmista NHL:ään

Dallas Stars palautti pikavauhtia suomalaiskiekkoilija Joel Kivirannan AHL:stä NHL:ään. Visiitti oli mitä ilmeisimmin palkkakattosyistä johtuva.

Kiviranta muistetaan etenkin vuoden 2020 NHL-pudotuspeleistä, jolloin hän teki sensaatiomaista jälkeä Dallasin paidassa. Vain vähäisesti vastuuta runkosarjassa saanut suomalainen alkoi takoa tulosta playoffseissa, ja iski muun muassa hattutempun ottelusarjan seitsemännessä taistossa Colorado Avalanchea vastaan. Viimeinen osumista syntyi jatkoerässä.

Viime kausi oli Kivirannalta kuitenkin vaikea. Hän pelasi Starsin paidassa 26 runkosarjaottelua tehopistein 6+5=11. Farmissa hän ei kuitenkaan joudu kauttaan aloittamaan, vaikka Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä hänet pikaisesti AHL:ään – muodollisesti ja ilmeisimmin palkkakattosyistä – siirrettiin. 

Vuorokautta myöhemmin Kiviranta on jälleen Dallasin NHL-miehistössä. Kivirannan ohella Dallas nosti ylös ruotsalaishyökkääjä Jacob Petersonin.

Starsin riveissä ylhäällä kautensa käynnistävät suomalaisista Kivirannan ohella hyökkääjä Roope Hintz sekä puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Puolustaja Jani Hakanpää on puolestaan loukkaantuneiden listalla.

Starsin sesongin ensimmäinen runkosarjaottelu on Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä New York Rangersia vastaan.

7:10
Laajennusseura Seattle Kraken on yksi alkavan NHL-kauden puheenaiheista. MTV Uutiset Livessä perattiin seuran tulevaisuuden näkymiä. 

Juttua päivitetty 13.10. kello 7.04 tiedolla siitä, että Kiviranta palautettiin NHL-miehistöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja