NHL-tähti hehkuttaa debyyttiään odottavaa suomalaispuolustajaa – "Toivottavasti hän pääsee kokoonpanoon"

New York Islandersin NHL-miehistöön torstaina nostettu Robin Salo saa vuolaita kehuja joukkueen tähtihyökkääjä Mathew Barzalilta.

Islanders nosti Salon NHL:ään torstaina joukkueen luottopuolustaja Ryan Pulockin loukkaantumisen vuoksi. Pulock on sivussa tositoimista 4-6 viikkoa, joten olettaa sopii, että Salo pääsee näyttämään kyntensä NHL-kaukaloissa.

Alkukaudella erinomaisesti AHL:ssä esiintynyt Salo on ehtinyt tehdä jo vaikutuksen päävalmentaja Barry Trotziin. Konkariluotsi lupaileekin Salolle näytönpaikkaa.

– Bridgeportista saatujen raporttien ja harjoitusleirillä näkemämme perusteella hän on kaveri, joka ansaitsee vähintään mahdollisuuden, Trotz kertoo seuran sivuilla.

Salon NHL-komennus on otettu ilolla vastaan myös joukkueen pelaajistossa. Joukkueen ykköstähtien joukkoon lukeutuva Mathew Barzal kehuu vuolaasti suomalaispuolustajaa.

– Hän on superälykäs puolustaja, joka liikkuu erittäin hyvin. Hänellä on hyvät kädet ja minusta hänellä on erinomainen peliäly. On kivaa nähdä hänet ylhäällä meidän kanssamme. Toivottavasti hän pääsee kokoonpanoon, Barzal ylistää.

23-vuotias Salo harjoitteli torstaina joukkueen kakkosparissa yhdessä konkari Zdeno Charan kanssa. Islanders on seuraavan kerran tositoimissa vasta sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun se saa vastaansa Calgary Flamesin.

Lue myös:

    Uusimmat