Suomalaisilta haitilaisille jo lähes 3,5 miljoonaa euroa

Haitilaisten hätä on herättänyt suomalaiset. Suomalaiset avustusjärjestöt ovat keränneet jo lähes 3,5 miljoonaa euroa Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Luvussa ei vielä ole mukana viikonlopun avustuskeräysten tuottoja.

Suomen Punainen Risti on kerännyt rahaa eniten, noin 1,7 miljoonaa euroa. Kirkon ulkomaanavulla on puolestaan kasassa lähes miljoona euroa ja Unicefilla lähes puoli miljoonaa euroa.

Kirkon ulkomaanapu arvioi, että sen sunnuntainen kolehtikeräys tuottaa noin 200 000 euroa lisää keräykseen. Myös Unicefin vapaaehtoiset jalkautuvat keräämään avustusta viikonloppuna, samoin kuin SPR:n lipaskerääjät.

Kaikki, joita pyydettiin, lähtivät mukaan

Avustusjärjestöt keräävät rahaa myös konserteilla. Kirkon Ulkomaanapu, Yhteisvastuukeräys ja Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta järjestivät tänään Helsingin tuomiokirkossa suurkonsertin Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.

Tilaisuudessa esiintyi nimekäs joukko suomalaisartisteja.

- Kaikki lähtivät mukaan, joita pyydettiin, kertoi Kirkon ulkomaanavun varainhankintajohtaja Marianne Heikkilä.

Illan toinen juontaja ja yksi esiintyjistä Mikko Kuustonen lisäsi, että halukkaita tulijoita olisi ollut enemmänkin.

- Eikä kyse ole halusta olla julkisuudessa.

- Tämä on vähintä, mitä artisti voi tehdä. Vähällä voi auttaa paljon, lisäsi Kari Tapio.

Kuustosen ja Kari Tapion lisäksi konsertissa esiintyivät Samuli Edelman, Katri Helena, Timo Kämäräinen, Jukka Perko, Iiro Rantala, Jari Sillanpää ja Kristiina Wheeler.

Katso Mari Karppisen juttu

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat