Mainos

Suomalaisia huijattu titaanikaupoilla

Keskusrikospoliisi epäilee, että ulkomaiset huijariyhtiöt ovat petkuttaneet suomalaisilta sijoittajilta jopa miljoonia markkoja titaanikaupoilla.

Olemattomat titaani- ja valuuttakaupat ovat tapahtuneet 1995-98. Lauantain Savon Sanomien mukaan petosvyyhti alkoi purkaantua alkutalvesta Kuopiosta, jossa 100 000 markkaa menettänyt henkilö teki rikosilmoituksen.

Rikostarkastaja Leila Melander keskusrikospoliisin Kuopion yksiköstä vahvistaa lehdessä yksityishenkilöitä huijatun. Eri puolilla Suomea on toistaiseksi tullut ilmi puolentusinaa tapausta. Yksi uhri on menettänyt yli miljoona markkaa.

Muun muassa Tanskasta, Hollannista ja Hongkongista toimineet sijoitusyhtiöt ovat saaneet yhteyden asiakkaisiin ulkomaisten aikakauslehtien välissä olevilla korteilla. Sijoituspäätöksen jälkeen asiakkaat ovat maksaneet titaanista dollareina hintoja, jotka ylittivät titaanin maailmanmarkkinahinnan 10-20-kertaisesti.

Tuottoa on luvattu jopa yli 1600 prosenttia viikossa. Asiakkaat ovat maksettuaan saaneet todistuksen titaanin omistamisesta, minkä jälkeen sijoitusyhtiöistä päin ei ole kuulunut mitään. Viimeisessä kirjeessä on korkeintaan kerrottu, että asiakkaan olisi pitänyt käsittää kyseessä olleen riskisijoittamisen.

Tanskan poliisin mukaan eräiden tanskalaisyhtiöiden jäljiltä on löytynyt 700 huijattua, joukossa suomalaisia. Rikostarkastajan mukaan varsinaiset asiantuntijat eivät voi haksahtaa lupauksiin jo kohtuuttomien tuotto-odotusten takia. Mukaan lähteneet ovat menettäneet rahansa muutamassa viikossa. Krp jatkaa jutun selvittämistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.