Suomalaishiihtäjä Verneri Suhonen romahti Tour de Skillä ja hävisi kärkinaisille – ruotsalaismedia kysyi tappiosta Ebba Anderssonille

2:25
Jari Isometsä perkasi Tour de Skin annin: "Aluksi ajattelin, että uusi systeemi on väärä."

Suomalaishiihtäjä Verneri Suhonen tunnustaa, että Tour de Ski sujui hänen osaltaan heikosti. Miesten sarjassa viimeiseksi jäänyt Suhonen ei harmitellut päätösetapin suoritustaan, joka oli hitaampi kuin kolmella naishiihtäjällä. 

Suhonen oli kahdeksanosaisella Tour de Skillä 51:s eli viimeinen miesten sarjan maaliintulijoista. Suhonen hävisi kiertueen voittaneelle Venäjän Aleksandr Bolshunoville reilut 29 minuuttia. 

10 kilometrin päätösetapilla, joka huipentui sekä miehillä että naisilla Alpe Cermisin hirmunousun kipuamiseen, Suhonen oli myös viimeinen. Hän käytti osuuteen aikaa 37.22,0. 

Samaa rataa hieman miehiä aiemmin hiihtäneistä naisista Suhosen edelle ehtivät Ebba Andersson, Tourin kokonaiskisan vienyt Jessie Diggins ja Delphine Claudel. Anderssonin voittoaika oli 36.45,6. 

Ruotsalaismedia Expressen kysyi Suhosen tuntemuksia kovan kiertueen jälkeen. 

– Kiertueeni ei ollut suoranainen menestys. Minua kiinnosti, miltä loppunousun kipuaminen tuntuu. Se oli todella kova haaste, Suhonen toteaa. 

– Voi olla, että kierrän Tourin uudestaan tulevaisuudessa, mutta minun pitää olla tuolloin paremmassa kunnossa. Kun kunto on huono, tämä ei ole hyvä idea. 

Suhoselta kysyttiin myös reaktiota siitä, että hän hävisi naisten etapin voittaneelle Anderssonille. Tämä ei häirinnyt Suhosta, joka tuntee Anderssonin opiskeluajoiltaan. 

– Ebba on todella hyvä ylämäkihiihtäjä, joten tappio hänelle ei haittaa. Olen sprintteri, Ebba on kiipeäjä, Suhonen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja