Mainos

Suomalaiset virtsasivat Kuressaaren muistomerkille

Suomalaisturistien kerrotaan häpäisseen virolaisten Vapaussodan muistomerkin Kuressaaressa Saarenmaalla. Virolaislehtien mukaan suomalaismiehet virtsasivat muistomerkin juurelle keskellä kirkasta perjantaipäivää. Tapaus on synnyttänyt todella vilkkaan keskustelun Postimees-lehden nettisivuille.

Tapausta todistanut silminnäkijä kertoi Saarenmaalla ilmestyvälle Meie Maa -lehdelle, että kaupungin keskustaan kaartoi suomalaisissa rekisterikilvissä ollut bussi, josta nousi kymmenkunta vauhdikkaissa tunnelmissa ollutta keski-ikäistä miestä. Kuusi seitsemän heistä asettui riviin muistomerkkiä kiertävän pensasaidan viereen ja alkoi tyhjentää rakkoaan.

Toimituksen jälkeen herrat nousivat takaisin bussiin, joka kaasutti pois. Viikonloppuna Saarenmaalla oli paljon matkailijoita rallikilpailujen takia.

Kuresaaren poliisi sanoo lehdelle, että kyse on tuomittavasta käytöksestä ja yleisen järjestyksen rikkomisesta. Poliisi toivoo, että vastaavat tapaukset raportoitaisiin heille nopeasti.

Virolaiset puolesta ja vastaan

Virolaislehtien keskustelupalstoilla on käyty kiivasta keskustelua Kuressaaren tapauksesta. Sävy on ollut vähemmän suomalaisia mairitteleva, mutta puolustajiakin löytyy.

Postimees-lehden keskustelupalstalla nimimerkki tjah. sanoo, että nyt löytyi yksi syy, miksi kansalaisilla täytyisi olla oikeus kantaa asetta.

Nimimerkki irw on sitä mieltä, että nyt täytyisi kostoksi lähteä Suomeen ja tehdä sekä iso että pieni hätä sinne, minne huvittaa. Useat kirjoittajat ovat sitä mieltä, että muissään ei pitäisi käyttäytyä tuolla tavoin, eikä tämä ole suomalaislle ensimmäinen kerta, kun tällaista sattuu.

Nimimerkki volli puolustaa suomalaisia sanomalla, että virolaiset itse saavat aikaan naapurimaissa paljonkin sellaista, mikä hävettää todella paljon. Nimimerkki on ikka pealkiri sanoo, että turistit eivät häpäisseet muistomerkkiä, vaan tekivät narrin itsestään kuseskelemalla julkisesti. Muutenkin suomalaiset saavat synninpäästön muistomerkin tahallisesta häpäisystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.