Mainos

Suomalaiset uskaltavat yhä syödä kanaa

Lintuinfluenssan pelko ei ole vaikuttanut suomalaisten ruokailutottumuksiin.

Suomalaiset kuluttajat suhtautuvat maltillisesti lintuinfluenssakohuun. Esimerkiksi broilerinkulutus näyttää pysyneen ennallaan lintuinfluenssauutisista huolimatta.

Salon Euromarketin lihamestari Jaana Ahtiainen kertoo, että broilerinmyynti on viime aikoina hieman laskenut, mutta hän ei huolestu:

- Broilerin myynti on laskenut korkeintaan 10-15 prosenttia. Nyt kun broileri on ollut tarjouksessakin, niin ihan hyvin sitä on mennyt. Ei mielestäni juurikaan eroa normaaliin.

Elintarvikevirastosta kerrotaan, että muutamia huolestuneita kyselyitä on kuitenkin tullut.

- Lähinnä on kyselty, pitääkö jokin tietty elintarvike heittää automaattisesti roskiin. Vastauksemme on ollut, että ei tietenkään. Neuvomme käsittelemään ja kuumentamaan tuotteen niin kuin on aikasemminkin opetettu, sanoo Kyösti Siponen maito- ja munahygieniayksiköstä.

Siponen lisää myös, että Suomessa kaikki myyntiin tuleva broilerinliha tutkitaan joka tapauksessa tarkasti lintuinfluenssaa todennäköisemmän salmonellavaaran vuoksi. Lisäksi on hyvin epätodennäköistä, että lintuinfluenssa tarttuisi ihmisiin broilerin välityksellä. Viimeistään ruuan kuumentaminen kunnolla tuhoaa viruksen.

Suomalaisia kiivaammin lintuinfluenssauutisiin suhtaudutaan Italiassa, jossa pelko tartunnasta pudotti syyskuussa broilerinlihanmyyntiä kolmekymmentä prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.