Suomalaiset paljastavat: Näin uusivuosi vaikuttaa elämäntapoihin

Uusivuosi on hyvä hetki aloittaa terveellisempi elämä. AVA kysyikin, merkitseekö uusivuosi suomalaisille elämäntaparemonttia.

Uusivuosi merkitsee elämänlaadun parannusta yli puolelle AVAn kyselyyn vastanneista suomalaisista. Kyselyssä kysyttiin, merkitseekö alkanut vuosi muutoksia elämäntapoihin ja 53 prosenttia vastanneista vastasi kyllä. 47 prosenttia vastanneista ei aikonut ryhtyä muutoksiin elämäntapojensa suhteen vuoden 2013 kunniaksi.

Bikinikuntoon kesäksi

"Remonttia omaan talouteen, joulukiireiden jälkeen kuntoilun aktivointi.... On toiminut joka vuosi."

"Ensi vuonna täytän 40 ja on korkea aika ottaa liikunta ja terveempi ruokavalio elämäntavaksi.."

"Vaikka elänkin suhteellisen tervettä elämää, niin on kuntoni päässyt vähän repsahtamaan tänä syksynä/talvena. Nyt kunnon motivaatiolla timmiiin bikinikuntoon ennen kesää!!"

"Alan liikkumaan enemmän."

"Alan liikkumaan ja tarkkailen syömistäni eli painonhallintaa. Alkoholia en juo muutenkaan, niin ei tarvitse tehdä lupauksia sen suhteen. Röökinpolttoa olisi syytä vähentää."

"Kyllä. Unohdan turhat murheet ja nautin joka päivästä!"

"En kuitenkaan pidä lupauksiani"

"Elämäntaparemontti täytyy aloittaa nyt, ei huomenna."

"Itselläni ei ainakaan toimi se, että lupaan itselleni lopettavani tupakinpolton uudenvuoden jälkeen, tai laihduttamisen. Mitkään tuollaiset aikataulutukset eivät vaan toimi. Se halu muutokseen lähtee ihan muualta, tulee se tunne, että NYT! Ajankohdalla ei ole mitään väliä, se tunne voi iskeä jo heti huomenna, viikon päästä, vuoden päästä...Ei voi tietää, se vaan tulee, jos on tullakseen. Näin meikäläisellä."

"En lupaa mitään, koska en kuitenkaan pidä lupauksiani...Tämän lupaan..."

"Tein elämäntaparemontin viime uutenavuotena. Nyt on kevyt olla!"

"Elämäntaparemontti täytyy aloittaa nyt, ei huomenna. Huominen kun jää tässä tapauksessa liian usein haaveeksi."

"Aika tekopyhää, jos siihen tarvitaan vuoden vaihtuminen, jotta voi tehdä elämänmuutoksen. Naurettavaa ellei siihen pysty ihan "normaalinakin" päivänä. Tosin tuo vuoden vaihtuminen on minulle normaali päivä, mutta silti lopetin tupakoinnin ihan vaan elokuussa, ihan vaan tuosta vaan."

Kyselyyn vastasi 457 suomalaista.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja