Suomalaiset pääsevät matkustamaan ilman karanteenia Englantiin ensi viikon perjantaista alkaen

Suomalaiset pääsevät matkustamaan ilman karanteenia Englantiin 10. heinäkuuta alkaen.

Britannian perjantaina julkaisemalla listalla on kaikkiaan 59 maata.Määräys koskee vain Englantia, sillä Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti antavat matkustajille omat määräyksensä.

Muita listalla mainittuja maita ovat muun muassa Ranska, Italia ja Espanja. Sallittujen maiden listalla ovat Suomen lisäksi myös kaikki Pohjoismaat Ruotsia lukuun ottamatta.

Maita jaotellaan liikennevalosysteemillä punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin, riippuen koronatartuntojen yleisyydestä. Keltaisista ja vihreistä maista saapuvien ei tarvitse eristäytyä. Vihreälle listalle kuuluvat maat ovat niitä, joiden koronatartuntatilanne on parempi kuin Englannin. Vihreältä listalta puuttuvat Ruotsin lisäksi muun muassa Yhdysvallat ja Kiina sekä Viro. Yhdysvallat joutui punaiselle listalle, kertoo muun muassa BBC. Punaisen listan maista saapuvien matkustajien tulee jäädä karanteeniin kahdeksi viikoksi.

Liikenneministeri Grant Shapps sanoi toivovansa, että Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti tekisivät pian vastaavat päätökset.

"Ruotsissa kunnioitetaan Britannian päätöstä"

Ruotsin jääminen ulos listalta sai Ruotsissa ymmärrystä. Ruotsin ulkoministeriön tiedottaja sanoo, että Ruotsissa kunnioitetaan Britannian tekemää päätöstä. Ruotsin hallitus aikoo kuitenkin jatkaa vuoropuhelua matkustusrajoituksista Britannian kanssa.

Perjantaina Ruotsin kansanterveysviranomaiset ilmoittivat vain yhdeksästä koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Kuolemia on vahvistettu kaikkiaan 5 420.

Uusia koronatartuntoja on torstain jälkeen ilmoitettu Ruotsissa 780 lisää, joten tartunnan on yhteensä saanut maassa 71 419 ihmistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja