Mainos

Suomalaiset odottavat Sotshista 2-4 mitalia

11:45

Suomen menestys entisissä paraatilajeissa kuten mäkihypyssä on romahtanut viime vuosina. Ei olekaan yllättävää, että usko Suomen mitalisateeseen tulevissa talviolympialaisissa on heikko.

MTV Uutisten kyselyssä 51 prosenttia vastaajista uskoo, että Suomi saavuttaa Sotshin talviolympialaisissa 2 - 4 mitalia. Kuusi prosenttia vastaajista uskoo Suomen saavuttavan 5 - 7 mitalia, mutta sitä useampaan mitaliin ei usko kukaan.

Yhteen mitaliin uskoo kyselyssä 25 prosenttia, nollille Suomen pelkää jäävän 11 prosenttia vastaajista.

Lumilautailun mitaliin uskotaan eniten

Lajeista eniten mitaliodotuksia herättävät lumilautailu (58 prosenttia vastaajista), naisten maastohiihto (42 prosenttia) ja miesten jääkiekko (37 prosenttia). Sen sijaan pikaluistelun (5 prosenttia), yhdistetyn (4 prosenttia) ja alppihiihdon (3 prosenttia) mitaleihin uskotaan kaikista vähiten. Vaikka Janne Ahonen teki jälleen paluun, mäkihypynkin mitaliin uskoo vain 22 prosenttia vastaajista.

Noin kolmannes vastaajista kokee Suomen pärjäämisen kisoissa itselleen tärkeäksi. Yhteensä 5 prosenttia vastaajista koskee pärjäämisen erittäin tärkeäksi, 29 prosenttia melko tärkeäksi.

Suurin osa ei kuitenkaan koe, että sinivalkoisten pärjääminen on henkilökohtaisesti tärkeä asia. Yhteensä 40 prosenttia ajattelee, että Suomen pärjääminen ei ole juurikaan tärkeää; 25 prosenttia on sitä mieltä, ettei pärjääminen ole lainkaan tärkeää.

Tutkimus tehtiin verkkopaneelissa 19.12. - 27.12. välisenä aikana. Siihen vastasi noin 1 700 suomalaista. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja