Suomalaiset neuvovat nuorempiaan: Elä näin, niin et kadu

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, mitä he katuvat elämässään. Kokemukset olivat tuoneet viisautta ja kykyä arvioida aikoinaan tehtyjä valintoja uudelleen. Nuorempia neuvotaan esimerkiksi kuuntelemaan intuitiotaan.

Kannattaa kokeilla rohkeasti uusia asioita, ettei sitten vanhana harmita: voi, kun en uskaltanut tehdä sitä ja tätä.

Olen viettänyt aivan fantastisen elämän. Vastoinkäymisiäkin on ollut, mutta ne ovat olleet vain portteja uuteen, parempaan huomiseen. Ainoa asia, jota kadun, on se, etten ole pitänyt päiväkirjaa. Hei nuoret, Facebook ei välttämättä ole paras päiväkirjanpitoväline. Kirja ja kynä käteen ja elämykset kansien väliin!

Nuoret, opiskelkaa. Se taito on teille itselle tärkeää.

Nuorille viisikymppisille ehdottaisin lainojen poismaksua, jos ylimääräistä liikenee. Säästöillä voi ostaa jotain itselle ja matkailla elämisen laadun kohottamiseksi. Meidän perhe on löytänyt karavaanimatkailun, ja se tuo mielenkiintoista odotusta uusista matkoista sekä virkeyttä elämään.

Puhukaa aina totta toiselle, kun on sellaisista asioista kysymys, jotka jollain lailla vaikuttavat teidän suhteeseen. Jos tältä tieltä eksyy, niin voin taata, että suhteenne on tosi hankalaa tai loppuu jossain vaiheessa.

En kadu mitään. Muistojeni laatikosta löytyy paljon mieluisaa. Johdatusta on ollut paljon. Joskus itse tehty erehdyksiä, mutta nekin osoittavat omalla tavallaan, että olen yrittänyt. Oman tahdon teltta auttaa eteenpäin. Toisen jälkiä seuraava ei koskaan kulje kärjessä kohti omaa aikaansaannosta. Joten tsemppiä nuoret!

Sitä on aina ollut tietävinään kaikki asiat paremmin kuin vanhat ihmiset. Näinpä ei ole – kuunnelkaa nuoret vanhojen ihmisten sanomaa. Se voi olla onnenkantamoinen teille.

En ammatinvalinnassa enkä monessa muussakaan valinta-asiassa noudattanut tarpeeksi intuitiotani. Kannattaa mielestäni eniten noudattaa sydämensä ja intuitionsa ääntä! Pitää olla rohkea ja luottavainen.

Neuvoni on, että pitää kuunnella omia tuntemuksiaan ja noudattaa niitä.

Älkää ikinä pettäkö rakasta ihmistä, sillä sitä katuu loppuelämän. Pettäminen rikkoo myös sinut itsesi.

Kannattaa asua avoliitossa rakastamansa ihmisen kanssa vähintään seitsemän vuotta ennen kuin menee kihloihin tai peräti naimisiin. Siinä ajassa, ensihuuman haihduttua, tietää pystyykö elämään henkilön kaikkien ominaisuuksien, hyvien ja vähemmän hyvien, kanssa.

Opiskelkaa nuoret silloin, kun on opiskelun aika.

Käykää nuoret koulunne huolella ja harkitkaa tarkoin, jos teille tehdään työtarjous.

On parempi olla itseäänkin kohtaan armollinen ja hyväksyä eletty elämä sellaisena kuin sen on elänyt. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, ja miksi kantaa negatiivisia tuntemuksia riippana mukanaan. Siitä vain katkeroituu ja oma elämä synkistyy. Positiivinen asenne ja myönteinen mieli tuo valoa jokaiseen päivään ja elämä kantaa vaikeinakin päivänä ja sen huomaa viimeistään hyvinä päivinä. Eikä huomisesta kannata kantaa huolta, se pitää huolen itsestään ja tulee uutena joka päivä.

Nuoremmille antaisin neuvoja, että kunnioittakaa meitä vanhempia niin kuin mekin olemme tehneet. Ja olkaa rehellisiä kaikessa ja tehkää töitä.

Nuorille haluan sanoa, että älä käytä kaikkea energiaasi työnantajan töihin. Pidä huolta, että saat oikeudenmukaista palkkaa. Näin saat nauttia työsi hedelmistä eläkkeelläkin. Huolehdi työajoista, ja varaa aikaa myös itsellesi.

Kiusaamisen, väkivallan, salailun, pelottelun ja stressin kroppa muistaa – sairaudet iskevät ja mieli mustuu. Omaa itseään ei pidä väheksyä, huonoon kohteluun ei pidä tottua ja jäädä.

Käykää koulunne ajoissa ja opiskelkaa tosissaan, sillä se on sellainen pääoma, jolla pärjää ja jota ei lamankaan aikana kukaan voi sinulta pois ottaa.

Kannattaa säästää rahaa pahan päivän varalle.

Lähtekää nuoret suhteesta, jos toinen ei kunnioita teitä, jos omia halujaan ei saa edes sanoa.

Pitää elää tässä ja nyt, mitään ei kannata liikaa miettiä. Kannattaa antaa aikaa lähimmilleen.

Studio55.fi

Kuvat: Colurbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja