Mainos

Suomalaiset maksavat laskunsa säntillisimmin Euroopassa

Suomalaiset ovat Euroopan parhaita laskunmaksajia. Perintäyhtiö Intrum Justitian maksutapatutkimuksessa suomalaisten jälkeen kärkeen sijoittuvat muut Pohjoismaat. Huonoimmat laskunmaksajat löytyvät Portugalista, Kreikasta ja Kyprokselta.

Suomessa laskut maksetaan keskimäärin viisi päivää myöhässä, kun taas koko Euroopassa keskimäärin 56 päivää myöhässä. Suomalaisten hyvät maksutavat johtuvat muun muassa hyvästä taloustilanteesta ja perintäpalveluiden käytöstä.

Pohjoismaalaiset erottuvat selvästi muita parempina laskunmaksajina. Pohjoismaissa kolme neljästä laskusta maksetaan ajallaan ja vain yksi prosentti jätetään kokonaan maksamatta.

Vertailussa tarkasteltiin kuluttajien, yritysten ja julkisen sektorin laskujen maksua. Kuluttajat maksavat laskunsa nopeimmin ja julkinen sektori hitaimmin. Kaikista verkkaisimmin laskunsa maksaa Portugalin julkinen sektori, jolta se vie keskimäärin 138 päivää.

Maksutapatutkimuksessa vertailtiin muun muassa laskujen maksuaikaa, maksuviivettä ja luottotappioita 25 Euroopan maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.